Nu är de lite grejjer här!

Nu är tammejfan nästan allt nerpackat! Typ två pärmar, en tallrik, kniv, gaffel, salt, peppar, soya, kaffe, matberedaren och lite annat smått och gott som är i badrumsskåpet och klockradiona som inte är nerpackat.
Så nu när vi tittar på tv så ekar de om man har hög volym hahaha! =)

S hann med mycket medans jag jobbade, så de är bra. Men jag hade rätt - vi behöver fler flytt kartonger hahaha!

Så nu jävlar är de på gång! =)

Bra helg!

Helgen har varit kanon bra! Har passat på att äta god mat hela helgen för nu kommer de dröja några dagar innan man kan äta hemma-lagad mat så i fredags åt vi råstekt potatis med helstekt fläsk-filé.
På lördagen åt vi tre rätters på Sir Winston. Jag började självklart med kantarallsoppan, S åt Löjrom.
Till varmrätt åt vi båda pepparstek med potatisgratäng.
Och till efterrätt åt jag Choklad (innehöll en choklad-muffins, choklad-glass, choklad-mousse.) och S åt Osttallrik med en massa olika ostar från Jämtland. Riktigt gott var det allt sammans, men potatisgratängen var lite för rinnig för min smak. Jag vill ha den krämig.
Idag gjorde i potatisgratäng och lövbiff. Så nu är all potatis och ost slut. Försöker så slut på så mycket som det bara går i kylen nu.

Även så var jag på kvantum och inhandlade rost-biff så nu ska jag äta det och potatisgratäng dom kommande middagarna som jag kommer spendera på jobbet så får S äta hämtmat.
Så det blir nog bra.

Packat ner en massa även idag, så nu är alla sängkläder, badlakan, tröjor nerpackade i våra väskor. Har framme typ 4 tröjor åt mej och 3 åt S. + några som hänger på tork.
Passat på att tvätta en massa under helgen med för imorgon ska våran tvättmaskin Whirpan byta hem.
Så även den är rengjord och redo för flytt.

Så nu dom två kommande dagarna som jag jobbar 12.30-21 (både måndag och tisdag) så ska S packa ner det resterande i lägenheten. Känns bra att jag slipper haha! Fast ändå vill jag som vara med men bara det blir gjort så är jag nöjd. Det är vell i stort sett jag som har packat ner allt hittentills haha. Men det är nog bara för att jag inte har kunnat hålla fingrarna i styr! ;)


Bara 3 nätter kvar nu i lägenheten, sen är vi husägare jag och S!!!!!!!!!!!!!!!! =) =) =)

Sir Winston!

Ikväll ska vi fira att det är sista helgen i lägenheten genom att äta en god middag på Sir Winston med gott att dricka, det blir ju som sista gången man kan hitta på nått sånt här när det är lättsamt att ta sej med med taxi som inte är allt för dyr! Skulle man ta taxi till Skute så blir det nog förbannat dyrt haha.
Så det gäller att passa på!
Vet redan vad jag ska ha till förrätt - självklart Kantarellsoppa! Den är så himmelsk god!

Men hoppas alla får en bra lördag kväll nu! :)

Förvirring!!

Ååååhåå.
Nyss pratat med ÖSB - igen..
Det skulle ju komma en kille och titta på lägenheten igår, han hörde aldrig av sej och dök inte upp.
Så nu ringde jag ÖSB och frågade om dom hade hört nått men det hade dom inte, de ända dom kunde berätta var att det var en kille som stod på andra plats i kön som hade tackat ja till lägenheten. Så dom som står först i kön har ej sagt nått än.
Så nu släpper vi hoppet på att slippa dubbel-hyran då med andra ord. Man ska inte hoppas för mycket tydligen.
Men hon sa de på ÖSB att betalar vi in hyran och det blir så att nån flyttar in tidigare så får vi ju tillbaka hyran igen. Men vi kunde vänta till den sista innan vi betalde in så vi själva kunde känna oss lite mer säkra. Brukar ju alltid betala in på en gång när man får lönen så man har de undan stökat..

Men man kan ju hålla tummara på att den blir den som står som andra plats som får lägenheten för han verkade ju vilja flytta in på engång och då blir ju vi glada för då slipper vi dubbel-hyran!
meen än är allt oklart..

Tänkt, det här är sista helgen i lägenheten. Helt sjuuuukt!


Slipper dubbel-hyra

Idag ringde det en kille, som ska ta över lägenheten och han ville flytta in så fort som möjligt! Så nu jävlar!!
Nästa vecka, den här tiden, då är vi Skute-bor så det skriker om det!! Då sitter vi där, första kvällen i huset som vi ska sova där och börja bo!! :)
så vi har nästa helg på oss att städa hela lägenheten, vi dealde till det så att han flyttar in den 3/10, om nu ÖSB går med på det men det har vell inte dom nått att göra med kan man tycka!?

Så nu ihelgen ska vi packa ner det resterade vi kan leva utan, dom sista dagarna kör vi på hämt mat så vi inte behöver använda porslinet! :)
Så jävla grett. Tänk, 1 VECKA KVAR! :) :) :) :)
 
Happy happy haaaappyyyy! :)


Så är de nån som känner sej manad att komma och hjälpa till att städa 1-2:a oktober, jag bjur på öl och mat till dom som ställer upp så det blir roligare! :D

Trött hund, trött matte, krigande katter.

Så har ungefär hela dagen sett ut.
Jag är trött, Boss är trött och även trött på katterna. Han måste ju hålla koll på dom hela tiden och stoppa dom när det blir slaggis. Mini polisen Boss.  Katterna har sprungig fram och tillbaka, jagat varandra busat, bråkat och slagits.
När dom höll på som värst så gick jag och Boss ut från lägenheten och prommenerade istället. Så när vi kom in igen så hade Moj lagt sej i tvättkorgen och Elof på sängen. Så då hade dom slagits klart haha.
Tror det bästa med flytten för Boss skull kommer bli att man inte har katterna så tätt in på hela tiden så han inte måste fara och hålla koll på dom. Värst är dom ju på kvällarna när man går och lägger sej och det tar lång tid innan nån av dom får ro i kroppen. Boss vill ju så himla gärna vara med och busa med dom men det vill minsann inte katterna.

Nu jävlar är de nära tills flytt.
Pratade med pappa igår på telefon i en timme om frysar, kylar, spisar, potatisland, grävare, traktorter, gräsmattor, blommor ja och tusen saker mer. Jag har många idéer om huset så det finns inte. Spanat efter en spis jag vill ha, OM den som är där inte fungerar bra, för den ser väldigt gammal ut. så då sitter jag och smyg-spanar på olika saker utifall utifall utiiifaaaaalll. ! :) Spanar även efter en kyl och en frys med. Gillar inte kominerade kyl/frys som står där nu. Vill ha en stor kyl där det får plats mycket. Även en frys, visst vi kommer ha en frysbox som följer med huset, men jag vill ändå ha ett frys-skåp i normal höjd..



Bilden är lånad från www.tretti.se

10 dagar kvar..


10 dagar kvar tills vi flyttar. Känns fortfarande helt overkligt..
Känns inte riktigt som om det är riktigt sant, men det är det ju! :)


Idag har jag ledig dag, även imorgon. Jobbat hela helgen och det har gått bra. Blir bara så himla otroligt arg över att man ska behöva jobba ensam, att det inte finns folk att få tag i som kan arbeta. Det är sjukt. Men ändå så verkar de som om dom vägrar ta sej an mer folk som är villiga att jobba.
Var så förbannad i går kväll när slutade jobba så det kändes som om jag kunde klösa ögonen ut första person som sa nått fel. Jag stressar aldrig, gjorde inte det igår heller, så allt gick ju bra men hann inte med det jag ville ha gjort. Men hela situvationen gör mej arg, man hör att folk ringer till bemanningen och erbjuder sej att jobba, att dom vill jobba, men dom hör inte av sej. Likt förbannat så när någon är sjuk så får man oftast höra "finns ingen". Lika dant när jag låg innlagd på bemanningen och man la se bokningsbar och vart ändå inte bokad och får höra efteråt att det fanns ingen att få tag på så dom fick jobba kort istället. Dom gör tammejfan inte sitt jobb iaf...!
Kommunen verkar vilja att folk helst ska gå in i väggen, bli sjukskriven, må dåligt, för dom verkar ju gilla att ha lite personal på boenden. Det är så jävla lätt hänt att man missar nått när man är själv och måste tänka på allt man gör, har gjort, inte har gjort, vad ska göras. Nä huga.

Tänk om kommunen kunde tänka lite mer annorlunda:
mer personal - bättre kvalité - mindre avvikelser - nöjdare kunder.

Men som dom tänker nu:
minsta antal personal som går att ha - sämre kvalité - mer avvikelser - klagande kunder - arg, stressad personal - dålig stäming - sjukskrivning.



Till dej Emma!

Idag är det en sorgens dag, min kära vän Emma misste sin fina hund Öb.
Har aldrig träffat Öb, men så som Emma beskriver honom så kan det inte annat än att vara en helt underbar hund. Världens finaste schäfer som jag någonsin skådat! Förstår att sorgen är total, allt kommer bli sej olikt nu, men glöm inte att tänka på dom fina år du har fått ha honom som din hund. Minnas alla stunderna med Öb.
Öb kunde aldrig ha fått en bättre matte än dej Emma!


Mina tankar är hos dej Emma!
Tusentals kramar till både dej och Kiara!


15 dagar kvar tills flytt!

Tänk, det är bara 15 dagar kvar tills vi flyttar nu. Känns helt sjukt för att vara helt ärlig!
Haha nu har jag kommit till det stadiet när jag inte riktigt tror att det är sant. Det känns mer som ett skämt, men det är ju sant! :)

Idag känner jag mej mycket bättre än igår, lite snorig fortfarande men hals-onten är borta.
Så imorgon ska jag jobba igen.

Idag fyller Samuel hela 4 år! Tänk att vi ska fara dit en sväng ikväll när jag ändå känner mej så pass pigg och fira honom med paket och Whoopie´sar. Fick insperation av Leila igår på hennes program, så jag tog och gjorde gröna, röda och naturell-färgade whoopisar med nutella frosting. Prov-smakat en och dom vart bra. Väldigt mastiga så om man får för sej att göra såna igen så kan man nog halvera receptet så det inte blir så många. För varken jag eller S äter ju knappt nå kakor eller sånt jox så får väll dom behålla dom som blir kvar haha.
För här hemma kastas de bara + att dom skulle ju ätas färska så.
Ända gången det går åt nått av det man bakar här hemma är utifall det skulle komma kaffe-besök. Då går det åt men inte annars.



Hemma och sjuk.

Bestämde mej igår kväll att ska jag bli frisk lite fort så är det nog lika bra att sjukskriva sej.
Sagt och gjort så ringde jag på jobbet och sjukskrev mej måndag och tisadag.
Men som vanligt när jag är sjuk så sitter jag och dividerar med mej själv, är jag verkligen så sjuk för att kunna sjukskriva mej? kommer dom hitta nån för mej istället? Slår aldrig fel, men diskussionen med mej själv vart inte allt för lång för en gångs skull.
Genom att jag har 6 jobb dagar vecka denna vecka, så kändes de som om går jag och jobbar i början på veckan så är det nog större risk att jag blir sämre och blir mer sjuk i slutet av veckan.

Så nu ligger jag här på soffan och har mest ont i halsen idag, trött och snorig.
Men det känns lite bättre jämnfört med i går vid det här tiden.
Tror snart jag ska ta och göra lite hounungs-vatten för att lindra halsen lite!


11/9

Ja idag är det hel 10 år sedan terror-attentaten hände bortma staterna. Minns fortfarande vart jag var när det hände. Var på skolan då, minns att folk satt i cafeterian och såg helt förskräckta ut, jag gick då dit och tittade då bort mot tvn och såg vad som hade hänt.
10 år går fort! Så vi sitter och kikar på svt1..


Dagen idag är desamma som igår, en sjuk dag. Snor, snor snooor.

Lat-dag!

Idag har vi haft en riktig latar dag! Det vi har gjort som har inneburit att lämna lägenheten är att:
- Vara ute med Boss.
- Varit och handlat
- Lämnat in kameran på lagning
- Rengjort Boss hundgård på S jobb
- Slagit in paketen till Samuel

Sen har vi inte gjort nått mer, för min del så är det att ligga under täcket på soffan och snora med huvudvärk och halsont och spela tv-spel.
Hoppas inte det blir nån långvarig förskyldning. Har inte tid med det för jag ska jobba 6-dagars vecka nu till veckan som kommer. Så jag har planer på att vara frisk på måndag 12:30 för då börjar jag jobba. 


Det fick bli en lite mer avancerad middag än i vanliga fall, för vi gjorde hemma-gjord bea-sås.
Det vart gott, men jag tror jag ska använd en annan vinäger nästa gång jag får för mej att göra detta igen haha.

Nej nu ska vi ta och spela lite till, spelar Black ops och dödar Zombisar för fullt jag och S.
Nu är de fan i mej bara 18 dagar kvar tills flytt! :)


Sleep-walker..

Jajamensan, det är jag de! Sov otroligt dåligt natten som var.
Vaknade av att jag var ute och gick omkring i lägenheten i sömnen insvept i en handduk. Jag var som halvvaken, smög omkring och kollade in i varje rum sen skyndade jag mej tillbaka till sovrummet och drämmde igen dörren!
Drömde nått om att nån skulle titta på våran lägenhet, och dom var där inne när vi sov så då ville jag inte att dom skulle titta på oss när vi sover haha. Myche grejjer för mej ja.

Jobbat idag, och har nu tagit helg. Känns skönt. Trött som en gnu men lyckats hålla mej vaken!
Och ska försöka med det ett tag till hade jag tänkt mej. Även försöka fundera ut nån sorts middag/kvällsfika. Vi ides inte laga mat när vi skulle hem, så var vi nere på stan och aktiverade mitt sparbanken nord kort så då köpte vi varsin räkmacka istället på törners. Och än är jag mätt. Men ja lär vell bli hungrig tids nog..
Det får bli ett bekymmer när den tiden kommer! :)

20 dagar kvaaaaar.

20 dagar kvar tills flytt! PEPP PEPP PEEEEEEPPPPPPP!!!!
Ska bli så himla kul så det är fan helt omöjligt att föreställa sej att vi kommer snart bo där!
Så i höst-mörkret kan man sitta där i vid sin öppna spis och gotta sej!

Håller på och budar som fasen på tradera - haha fast jag inte har råd. Men kul är det.
Vart lite rädd för en stund sen. Har budat på två glas och tiden gick ut förut ikväll.
Har varit hos Annichen så jag har inte haft möjlighet och tittat hur det gått för mej om jag vunnit båda eller inte.
Klockan 22:10 ringder telefon, okänt nummer. Svarar så klart.
Hör inte alls vad mannen i andra sidan luren säger så det första jag säger är VA? Trodde först att det var någon som drev med mej.
Efter ett tag så fattade jag att det var han som är säljare av glasen som ringer.  Han var troligtvis jätte-full. Han sluddrade och harklade sej hela tiden och snubblade på orden.
Han frågade: Varför har du budat på två glas??
Jag svarar då; Ja vad ska man med ett glas till? Vart jag överbudad på andra auktionen eller?
Han "jaaa de va nån annan som vann de, har du nån aning om (han säger nått orts namn som jag inte hörde riktigt) vart det ligger? "
Jag: Nä det har jag ingen aning om.

Vad fan har det med mej att göra???
Ja sen börja han fråga hur jag tycker han ska packa paketet och med vilket företag han ska skicka.
Det har vell inte jag en aning om... Försökte avsluta samtalet några gånger med att säga att jag ska gå in och titta och sätta över pengar på hans konto så börjar han sluddra om "Haha jaaaduu tjejen, inga pengar inga varor, höhöh näää ja ba skojjaa me dej tjejen! Hörru tjejen ha det bra nu tjejen så ska ja skicka varorna tjejen"

Det vart mycket tjejen där ett tag. Men ha upprepade de sista typ 3 gånger innan vi sa hej då och la på.
Sen under samtalets gång så börja han även fråga vad klockan var, svarade då att den är 22:10 på kvällen och det hade inte han en blekaste aning om..

Nä huga, fulla gubbar som ringer en så där. Hoppas verkligen inte han fortsätter ringa för jag vill då inte prata med det dära fyllot igen.



Ja, sen så har ju Stefan Liv, målvakten, varit med om en flyg-crasch idag - tyvärr så dog han och även alla andra på planet. Så himla tragiskt.. Människor mellan 18-35 år. Som hade hela jäkla livet framför sej. Nä man ska nog inte ta livet för givet.

Ja nu är mina 3 dagar ledigt över, ska jobba imorgon igen. 12:30-21:00. Sen är de jobb på fredag med 06:45-16:00 sen tar jag helg ledigt sen är de dags för en 6-dagars vecka igen!
Det rullar på. Jag och Annichen har upptäckt att vi har inte samma jobb helger - JÄVLA SKIT!
Vi kommer inte kunna hitta på nått alls fram över. Vi bara jobbar om varandra hela tiden.
Var ju där under kvällen och har inte sett människan på typ en månad är de väll.
Trist men men, tur vi har jobb iaf.

Nej nu ska jag packetera mat-lådor snart. Sedan kvälls prommis med Boss sen sooova! :)

Hulken

Moj börjar lika Hulken! Inte i styrka och former utan till färgen.
Den gröna tatuerings färgen är minsann mer på själva katten än i hans öra. Förut idag var han hel grön i ansiktet. Nu har det börjat förvinna lite mer på fram bena är han fortfarande grön haha.

Idag har vi varit duktiga. Jag har städat tv-rum + sovrum. Vart less på att ha det stöktigt i flytt kaoset. Så jag tog mej en dans med snabelfararn och mes käppa. Så nu ska jag bara bearbeta hall+kök imorgon. Om lusten finnes. Men de tvivlar jag på. Den brukar sällan komma två dagar på raken haha!
Tvättat en sjujäkla massa har jag även gjort 4 maskiner för att vara exakt. Man kan bara man vill. Insåg att jag ska tvätta upp allt innan vi flyttar, så som dom där dukarna och tjocksockarna som har legat i botten på tvätt korgen allt för länge nu.

Även hunnit ringa runt till en massa olika bolag och företag och informerat om adress ändring.
Så nu hittills har jag ringt till: Egmont, jämtkraft, volvo, hyresgäst föreningen, viasat.

Flitig som en myra. Funderar nu på om jag ska ta och borsta igenom Boss lite och klippa klorna så kanske jag får fart imorgon och fortsätter städandet.


Kastratiiiooon!

Nu är Moj kastrerad, märkt och vaccinerad. Så S ska hämta honom vid 15-tiden. Min lilla skrutt!
Men allt hade gått bra! Så det känns skönt. Även så är Boss vaccinerad så nu är det med grett!
Idag tar jag en riktigt slapp dag, bara varit utanför dörren för att hämta tidningen och posten haha. Så det är ju inte fy skam när man har en sån dag! :)

Sitter och lurar på vad fasen jag ska hitta på för middag idag, har ingen aning om vad jag ska hitta på, inte ens hungrig för den delen heller men nått måste man ju äta!? Så tips mottages!

Helgen är avklarad!

Helgen med jobb är härmed avklarad och nu stundar tre lediga dagar! Känns skönt. Helgen har varit så lung och fridfull på jobbet! Känns bra när man jobbar med bra och trevliga arbets kamrater. Det gör allt så mycket lättare när man kan skratta, skämta och ha roligt tillsammans! :) Så jag gillart!

Imorse så vart jag lite små förbannad när jag skulle gå till parkeringen för vi går igenom ett lägenhets-hus för att ta sej dit. Första man ser när man kommer ner för trappen är att någon har roat sej med att sparka omkull våran grill. Sedan när man kommer in i trapphuset så kommer en stark doft av urin. Jojomen, mycket riktigt, det är nå jävla spån-huve som har pissat i trapphuset. Så de var ju inte så trevligt.
När jag kommer hem inser jag att grannarna struntar i om hela trapphuset är full med piss-lukt så jag ringde ÖSB-störnings jour. Haha så styggt när man ringer dit och en människa svarar "SOS Alarm Östersundsbostäder".
Men dom skickade hit en nisse lasse som rengjorde - antar jag.
Verkar som om det är en fart fylld helg här i Torvalla bland fyllona.
Fredags natt: 128 fönster rutor krossade.
Lördag natt: Piss i trapphus och grill som fotboll.

Så vad ska hända i natt då??

Jag längtar tills jag slipper allt sånt här jox. Tänk, varje år som lägenhets människa, varenda jäkla år när det är vår så får man gå slalom genom allt glas-splitter som ligger över allt för några idioter roar sej med att krossa flaskor. Jag kommer slippa sånt, för på våran gård ska det minsann inte krossas glas! 

Jag kommer slippa högljudda grannar (inte för att jag har några just nu), men slippa allt skrik och ljud som försegår utanför på helgerna. Mycket skrik och tjoande i vanligt fall. Kunna tvätta en tvättmaskin efter klockan 22, kunna spela musik på högsta volym klockan 04:00 om jag så vill de. 
Slippa så alla mina jävla örter på ballkongen, nu kan jag skaffa ett riktigt trädgårds land där jag kan odla morötter, sallad, tomat, dill, persilja, gräslök, potatis och allt annat man nu kan odla!


Fy FAN! OM 24 DAGAR FLYTTAR VI!!! =) =) =)


Bilder på huset!

Nu har jag fått bilderna på huset, men jag lyckas inte förstora dom så ni får dra på er förstorningsglas till glasögon om ni vill se detajerna haha!


Här ser man huset från vägen.










Här ser man ingången till huset och en del av gården.



Här kan jag så mina framtida blommor.




Ett bra och ha - förråd.



Mera förråd + hund-huset.



Uteplatsen där jag i framtiden ska sitta och smutta på en kall öl varma sommar kvällar! ;)



Andra uteplatsen när solen är för varm på dagarna så kan jag sitta här! :D




Och här är sjävla farstu-kvisten!




Hallen när man kommer in!




Mitt fiiina kök!



Mitt stooora fiina kök! ;)




Matplats!




Ja och mera kök från hall-ingången. Ser ni vad bänkyter jag kommer ha som jag kan ställa grejjer överallt när jag leker mäster-kock och bagare i framtiden???




Ett till rum..! :)



 
Rummet innanför köket som jag har en känsla av ska få agera sy-pyssel-rum.




Vardagsrummet med orginal-tak +  orginal lister från 1905!!!!




Kaminen





Trappen upp!




Så här ser det ut när man kommer upp!




Lime-grönt rum haha! :)




Ett av sovrummen uppe.


Samma rum som bilden innan!




Sovrum 2 uppe.



Samma sovrum. :)




Och toaletten med fagra färger haha! :)

Så det var bilderna på mitt och Stiges hus!! =)
Så den 28/9 då jäklar börjar vi lämna torvalla och flyr stan! UNDERBART!


Nu är bloggen öppen för alla igen.

Tog och låste upp bloggen igen, så nu får man avakta och se om dom där hemliga engelska kommentarerna kommer tillbaka eller inte. Hoppas jag slipper dom.. :)

Nytt datum för inflyttning!

Nu har vi fått ett nytt datum för inflyttningen, och det blir den 28/9. Perfa!!
Säljaren ringde igår, S satt och pratade en lång stund. Frågade om bilderna på huset och det ´hade hon helt glömt bort. Så nu får vi väll se om det kommer några bilder efter 2:a påminningen. Eller blir det 3:e gången gilt??

Har jobb framför mej hela helgen, det känns fint. Dagarna går så mycket fortare när jag arbetar, och ju fortare dagarna går, ju fortare får vi flytta! :)


I just love it!

Alltså, världens bästa arbets-pass måste ändå vara 07-12. Man går dit, hjälper folk upp, servera frukost, dusch, städ. Sedan får man gå hem. I löööv it! Skönt att komma hem utan att vara trött och helt slutkörd haha! :)

Så sedan jag kom hem så har jag bara njutit av tillvaron, lagat lite pärstampa och korv, varit på affärn, gosat med katterna och tittat på tv. Sitter nu och väntar på att posten ska ringa så jag kan få mitt paket från foder-bilen så de första jag ska göra så är att rengöra kattlådan. Nästan helt slut där, så det där paketet är efterlängtat.
Sen måste jag nästan fara på Barnens hus och leta pressent åt Samuel som snart fyller år, men får se vad Stige är på för humör om han är trött eller piggelin!

Igår ringde jag och beställde kastrations-tid åt Moj! Så den 5:e så ryker bollarna! Så då blir han nog lite snällare mot Elof.

RSS 2.0