Kan man få bättre väder?

Det är tok-varmt, strålande sol och jätte skönt. Jag klagar tamejfan inte. Inte efter all kyla och regn vi har haft ett tag nu. Så otroligt skönt så det är inte sant.
Ja igår fyllde jag år, hela 25 långa år.
Fick en kamera av S, ny hemtelefon av pappa, rosor, skål och snus av Cillan och Julle, strand tofflor, cola, kylskåpsmagnet av Annichen, Joakim och Samuel. =)
Så de va fina pressenter minsann! =) Så kul med en kamera som äntligen fungerar. Mina lägger ju av så satans fort så men nu hoppas jag den här håller ett tag =)
Nej nu ska jag fortsätta gotta men, synd att jag jobbar i kväll, annars hade jag tagit mej en pilsner. Det hade suttit fint de! Men det får bli i morgon istället! =)


Bye bye 24, Welcome 25! =)

Jajemen, nu e ja halvvägs till 50. Tjohej va kul! =)
Sitter här och dricker en födelsedags öl för mej själv. Gött men lite ensamt.
Fått en kamera av Stige så nu ha ja fotat massor! =) Och kommer nog fortsätta med de! =)
Sitter nu och väljer lite bilder som jag ska passa på att framkalla! :)

Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund

Ja, genom att jag bara har valt Boss än så länge, men det jag tycker är viktigt, oavsett ras är att kolla upp sjukdomshistoriken i familje-leden, mentaliteten på föräldrar djur, tidigare kullar o.v.s
Så man inte köper grisen i säcken och chansar.
Båda Boss föräldrar och led där bakom har bra sidor anser jag, både med vad dom har presterat och fått fram i valpväg.
På Boss pappas sida tror jag det bara var 3-4 st (om jag inte missminner mej) som hade C-höfter eller sämre av hur många kullar som helst ungefär. Och det var ju ganska bra resultat, nog för att Boss fick C-höfter. Man kan ju aldrig få någon sorts garanti att bara för att föräldrar djuren är i topp-skick så behöver inte min bli det.
Men han mår inte sämre för det, bara lite otur. Men jag har tanke på att röntga om honom för att se om resultatena stämde med det förra. För hon som röntgade Boss fick ta om så många blider och blev aldrig nöjd. Så ibland så kommer tanken, gav hon upp för att de va för svårt?

Så, sjukdomshistoriken och mentaliteten sätter nog jag mest värde på, och även vad dom har presterat när det gäller t.ex. lydnad, bruks och sånt. :)

Ingen lyckas som jag!

Jag är duktig jag. Jag och Boss tog oss en prommenad, kom ner vid bussgatan, där man antingen kan gå uppöver för att komma hem igen eller ner över för att gå mot nedre torvalla och rakt fram för att ta sej mot lillsjön.
Länge sedan vi gick mot lillsjön hållet tyckte jag så vi började traska. Efter en stund ser vi en skogsväg där dom har skidspår om vintrarna. Den ser fin ut tänkte jag. Sen såg vi en stig in i skogen, den såg ännu finare ut ansåg jag då.
Så vi började traska den. Och de va tammejtusan stigar överallt! Tillslut så började jag fundera på vart fan vi hade hamnat, skulle man lyckats hitta tillbaka dit man började om man skulle vända om. Men insåg att de var nog kört så vi fortsatte gå på rakt fram. Knäpptyst i skogen, hörde bara en bäck som skvalade.
Insåg att jag hade mobilen hemma på laddning så skulle vi gå vilse så fick S lista ut de självmant när han kom hem efter jobbet haha. 
Både hund och matte var leriga och skitiga om tassar och ben! Skogen va så förbannat tät så man såg inte så värst långt framöver mer än en massa träd överallt. Tillslut så hörde jag något som likade billjud och kände att vi började närma oss någon sorts av civilisation. Halleeelulija!
  
Så efter ett bra tag så lyckades vi ta oss ut ur skogen efter många om och men haha. Men vi kom inte ut dit jag trodde vi skulle komma ut på nån sorts väg, men vi hittade hem igen iaf. Äventyr i torvalla skogarna!
Boss va trött efter vårat lilla äventyr, så nu ligger han här och snarkar brevid.
Vi var nog ute och irrade på i skogen en timme iaf.  =)

Nästa gång följer mobilen med utifall vi får för oss att gå vilse igen. ;)

Dag 8 – Har du och din hund tävlat?

Haha nej, och det hänger på att jag tyvärr är för feg. Tycker själv inte att han har nog mycket kunnande för att lyckas ta sej igenom en tävlig, t.ex. lydnad. Vet att det är jätte bra träning för både honom och mej om man skulle ge sej ut på tävlings-planen även om det skulle gå käpprätt åt helvete.. Meen samtidigt så känns det bortkastat att ge sej ut när man inte är helt med på alla moment. Men det kommer nog en dag när jag ska lyckas tvinga ut mej själv där på tävlings planen. Någon gång i framtiden. När har jag ingen aning om men det får tiden utvisa haha :)

Ge mej en kruka guldpengar tack!

Jag behöver det. Tänk om hade en rik släkting man absolut inte känner som dör och ger alla pengar till just mej?
Det skulle vara perfa! Vi är ute i hus-svängen igen om man säger så. Och med denna kontant insatts som behövs så är det långt ifrån hus just nu. Stiges bank-gubbe satt och räknade på allt detta, och skulle vi skippa kontantinsatsen och ta hela lånet från banken, betala ett högre belopp på 8500:- i månaden på lånet så gick det ihop. Men det kändes lite för dyrt.. Det skulle som gå åt och betala allt de, plus det andra lånet som S har, sen så kommer vell mitt csn lån snart antar jag så skulle det inte fungera.
Men huset vi tittade på var så fint. Men det är nog bara glömma och sluta drömma.
Vi ska istället och titta på ett hus på måndag i Tandsbyn. Vi vill ju egentligen till Fåker, men det kanske blir senare i livet? Det här huset i tandsbyn ser kanon ut på bilderna, ser renoverat och snyggt ut.
Nog om det!

Dagen idag har spenderats med Boss och katterna. Var ute och tränade lydnad med Boss idag. Idag hade han en bättre dag än vad han hade igår, igår va han helt ofokuserad och idag var han med på noterna. Snacka om upp och ner i hans planet. Började fundera på kemisk kastrering.. Om de skulle kunna hjälpa få ner Boss på jorden lite. Vi va på ett annat ställe och tränade idag än vad vi var igår.  Gissar på att lukterna på gårdagens ställe var roligare än på det stället vi va på dag. Han är ju som en vandrande hormon-ballong! Tikar tikar tikar, markera markera markera, lukta, markera lite till och streta emot allt vad han kan när jag försöker fortsätta gå.
Ska iaf ringa och byta några ord med tant vetrinär och bolla lite idéer och höra mej för.
För de skulle vara så jäkla kul om han kunde släppa på alla tik-tankar han har uppi skallen och tänka "Jajemen nu kör vi lydnad fyyy fan va kul, titta vad jag kan matte!"

Sen på kvällen så har vi varit i Bjärme på knuten och hjälpt till att montera kök. Jag agerade låd-byggare. Bygga lådor och dricka öl är alltid skoj. Fast ja tyckte mest de va knepigt haha. Men tur så hade jag Cillan som lärare så det gick vägen!  Sen som avslutning så vart det en mcflurry ballerina för mej och S och mat för Cillan och Julle!

Nej nu ropar sängen, men jag gissar att den redan är upptagen av husse, hund och katter.
Ska först försöka peta i lille Evert lite maskmedel innan läggdags! :)

Far, får får får, nej får får lamm.

Ja, dagarna kilar på som vanligt, Evert faller in bra i familjen!
Han och Boss låg och tvättade varandra igår, Evert tvättade Boss tassar, och Boss tvättade Everts öron.
Elof han har blivit som ung på nytt, busar och far omking överallt. Han kommer springades så fort man tar i lkattleksaken med pinglan. Så han har blivit helt förbytt sedan Evert kom.
Det ända som är jobbigt med Elof är att han ger lillen tjyv-nyp och blir för hårdhänt så Evert skriker.
Effe är ju en stor kisse, har insett nu sedan Evert kom att Elof är stooooor. Har alltid sett han som en ganska liten katt haha.
Har ju semster denna vecka,  fram tills på lördag. Måste ju vara hemma och va katt-ledig och se till att det går bra. Och allt går ju över förväntan!
Men ganska skönt att vara ledig ändå! ;)

Nu ska jag se om alvedon hjälper mot huvudvärken..

Dag 7 – Hundsport

Hundsport - tidningen, eller hundsport hundsport?
Är lydnad en sport? Rally-lydnad är kanske mer sport-aktigt än vanlig lydnad. Agillity räknas nog som en sport, lika så drag, jakt.
Man kan vell göra allt till en sorts sport egentligen.
För sport för mej är som att man ska försöka klå sej själv hela tiden, som om man springer 100 meter, så ska man försöka bräcka sin tid som man gjorde sist.
Haha, det här känns som ett svammel-inlägg, med huvudvärk som spänner.


Nu har lillen kommit! =)

Nu har Evert anlänt, hämtade han i lördags och sötare katt får man leta efter. =)
Han har kommit in riktigt bra i familjen, Elof har blivit som kattunge på nytt sedan Evert kom. Det är bara bus som rör sej i Elofs huvud numera, Boss är så nyfiken på den lilla krabaten. Första dagen så var Boss ful och äcklig, igår så var han lite mer okej och idag så har Boss en rolig svans enligt Evert! :)
Det är bara bus, äta, sova, skita som rör sej i Evert huvud just nu. Så som ett kattunge liv ska vara.  :)


Tids optimister är vi allihooopaaa!

Jojemen, iaf jag och Stige.
Ska fara och jobba snart, börjar 16.00, tänkte att vi skulle äta middag innan jag far, men det skiter sej.
S började med maten vids 14:45 ungefär, och inser nu att maten blir klar ca 15:45.. Så jag hinner minsann inte äta.. Får äta när jag kommer hem ikväll istället då..
Tur man inte är så hungrig.. Får ta med mej en macka istället och tugga på om det börjar knorra i magen.
Nej nu jet je göra mej i ordning lite, Tjing!

Dag 6 – Renras eller blandras?

Ja, renras är vell alltid bättre, man kan kolla upp hur sjukdomsbilden hos föräldrarna är, mentaliteten om dom gjort mh. Så det är vell bättre om man väljer en renrasig hund än en blandras. Man kan ha mera koll om man säger så.
Men jag absolut inget emot blandraser, det är lika fina hundar det med. Det som är synd är att folk inte tänker sej för när dom håller på med sin blandis-avel och allt vad det är, bara för att just tjäna pengar. Det är vell lika på ras sidan, vissa avlar just bara för att tjäna pengar, lägger ut på blocket för 23,000 bara för att det är en chihuahua.
Tänker inte på att avla för rätt, det är ju bara se på schäfrarna hur mycket hd/ed fel det är. Räkstjärtar som knappt kan gå normalt bara för att det ska bli en prisvärd "utställningshund".
För många som avlar bort det hunden är sedd till att hålla på med från börjar.
Man kan ju kolla på Border Collien på utställningarna, dom är lurviga och har noll tendens till vallning.
Det är till att förstöra och bryta ner en ras totalt.

Min första hund vad blandras, och skulle aldrig ha bytt ut honom mot något annat här i livet.
Men alla har ett eget val, jag dömer ingen. Nog skulle jag kunna köpa en blandras igen, men i så fall så skulle det vara om jag visste vilka föräldrarna var, och det skulle inte vara en 5 vägs korsning precis..

RSS 2.0