Bränna pengar.

Pengarna har en väg att alltid flyga iväg fort när det är löning och det var lika så den här gången.
Hittade mej ett par nya arbetsskor, två bh:ar och inget mer. Men det är nog så dyrt de bara 1400:-
Så nu väntar ´jag på att jag ska testa ta bussen in till stan idag, lite synd att den bussen kan senast kan ta är 12:42, och ja börjar inte förrens 16. Så jag får vell försöka fördriva tiden idag med då med andra ord..!

Nej nu ska jag hitta nått ätbart, var ju på maxi igår och fyllde upp både kyl och frys. :)

Acceptans.

Nu har jag börjar acceptera läget med 100%, börjat gilla tanken för att jag kommer jobba mer "dags-pass" och mindre kvälls pass.
så de känns ju bra.

Idag klev jag på igen efter tre dagars ledigt. Helgen har varit lugn.
Lördagen konkade vi lite ved, söndagen hade vi besök hela långa dagen. Joakim och Samuel kom vid 11:30. Annichen kom vid 12:30. Sen åt vi lunch och fikade tillsammans tills annichen fortsatte sitt arbetspass som började igen vid 16:30 och Joakim och Samuel stannade kvar tils efter 18-tiden nån gång.
Kul att ha dom här! Man märker vad tiden springer iväg när vi knappt hinner ses och hur stor lille Samuel börjar bli, känns som om han har växt flera decimeter sedan sist jag såg han när han fyllde år!

Nej nu ska jag kika på tv med min bättre hälf!

Suck suck megasuck.

Först till lite roligt:
Haha vem är de som har googlat på bergmanskans.blogg.se öronljus ?

Lite kul när man kan se sånt, man undar ju vem som är intresserad av de gamla inlägget haha ! :)

Nu till de mindre roliga:
De blir 100% för min del. Jag vill verkligen inte, men jag sitter ju i en sån sits så jag kan inte tacka nej.
Nu ska inte ni sitta och tänka "ååhå lata människa som inte orkar jobba 100%"
För så är det verkligen inte, de 80% som jag har nu mår jag bra av, jag känner att det är kul att gå på jobbet, jag ger 110% när jag är där och försöker göra det så bra som det bara går för brukarna.
Det jag vet som kommer bli nu när jag går upp på 100% är att jag kommer inte känns samma glädje, därför att jag kommer inte orka med, jag kommer mer eller mindre bo på jobbet känns de som, inte ha samma frihet som innan.
Jag vet hur jag själv blir när jag jobbar för mycket, jag orkar inte med ett piss. Knappt mitt eget liv.
Men nu ska jag försöka att inte måla fan på väggen, hoppas på att det inte blir så som jag tror det kommer att bli. Från början kommer det säkert gå jättebra, men sen efter ett tag tror jag inte att det kommer kännas lika bra längre. Så pass väl känner jag mej själv.

Så nu måste jag inköpa tippex så jag kan ändra i kalendrarna..


Internet igen!

Ja nu har vi äntligen fått internet igen! Fast jag har inte saknat de heller om man säger så.

det var blandaren det var fel på, vi fick tag i en ny och nu fungerar de som de ska! :)


Jag vet inte just nu om jag mår illa eller om det är blandade känslor.. Jag fick erbjudande att gå upp på 100% nu snart, jag trivs så jävla bra på 80%, men på min 80%are så har jag bara jobb fram till 31/12, men tar jag 100% raden så har jag jobb fram till maj..Och jag måste ju ha jobb, så är det ju bara så jag sitter ju inte i nån sists där jag kan tacka nej..

När jag jobbade 100% där i maj så var jag alltid trött, orkade ingenting. Livet bestod av jobb. Jag var trött och grining konstant. Jag satt inkurad i mitt lilla skal och när jag väl var ledig så orkade jag inte med att göra nått. Inte träffa nån, inte hitta på nått. Den tiden jag hade då var menad för att sova. Jag känner mej kluven.. Men det är nog bara att gilla läget och tacka ja. Men kanske det går bättre den här omgången nu när jag är rutinerad dag-arbetare.. Man får se. Ska prata mer om det där imorgon.. Så nu kommer hjärnan gå på högvarv.


 Jävlar vad det blåser ute. Det knakar i hela huset. Mys pys! :)

planer. näääää

Hade planer för denna lediga dag och en av planen var att tvätta kläder. Meeeeen igår kom jag på den smarta iden att vi måste försöka få bättre vattentryck i badrummet. Och ja, gick de? Nej. Vart de bättre? Nej. Nu har vi inge tryck alls i vattnet! Så det är omöjligt att duscha. Visst står man där i en timme så kanske man lyckas få håret rent till slut.. Men ikväll ska vi skruva lös blandaren och se om vi kan rengöra den. För trycket i köket vart bättre så de är blandaren det är fel på. Aja vi får vell se om de blir bättre haha.

trött

Först till Linda: haha tanken har slagit mej men va fan de går lika bra att göra de själv :-) Ja nu är jag åter i lägenheten. Ligger här på golvet på jackan, och jag har lyxat till de lite, har tagit med mej två kuddar och en filt hit så jag kan ligga lite bekvämt här på golvet innan jag sätter igång med ståädandet. Känns inte humant att börja städa 06.40 på morgonen. Varken för mej eller mina grannar. Var lagomt trött igår kväll när jag kom hem, de blir fullspäckade dagar när man far hit från morgonen och städar och sedan jobbar 12.30-21.00. Sen att man har möte i två timmar gör ju inte att man blir piggare precis haha. Ska bli skönt imorgon för då jobbar jag 7-12. Ska försöka flexa ut lite tidigare så kansske jag hinner med bussen som går vid 12.10 hem till mitt underbara hus. :-) idag är de sista medicindagen för Boss så nu är de bara hoppas på att han är återställd till sitt gamla jag igen. :-) men det känns som om han borde vara det med tanke på hur han beter sej men en vecka med vila till innan vi kör igång igen. Nej nu ska jag vila ögonen en stund innan jag startar med städandet

Första snön.

Idag föll första snön för den här säsongen. Upptäckte deet när vi var ute och bar ännumera ved, då kom jag på den smarta ideen att vi täcker över resterande veden ute med pressenningar. Sagt och gjort ocg vad kom sen? Joo världens jävla snöstorm haha. Kvällen har spenderats i fåtöljen framför brasan under en filt. Detta är tammejfan livs kvalite. Min kära livskamrat kom även på den fina iden att vi skulle minsann få lite varm choklad och de satt fiiint. imorgon kliver jag på min 6 dagars vecka. Känns väll sådär. Jag har kommit till det stadiet när jag inte vill lämna vårat fina hus haha. Men tror de blir som förra veckan att fara in från morgonen och städa lägenheten lite till. För det måste ju göras.. Tråkigt men sant så det är vell bara att bita i det sura äpplet haha. Men då ska jag baske mej komma ihåg att gå in på buss stationen och ta mej en buss tids tabell så jag vet hur bussarna går här ute. Nej nu ska jag peta in lite mer pinnnar i brasan och fortsätta njuta av söndags kvällen som återstår..

ved-klyvar bergman

Slog upp mina blå vid 10 tiden, tog med mej Boss ut på en morgon prommis. Sen drog jag på mej min slit och släng jacka för att bära in mera ved i bon, tog med mej Moj ut så han fick hoppa omkring lite och bränna energi. S kom ut han med och bar. Höll på ett bra tag sen tog vi paus för att få nån sorts frukost/lunch. Sen ut igen för att bära lite mera och klyva ved. Haha jag klöv så de flög ved trän lite överallt medans S fortsatte bära in. Fick in jävligt mycket idag så nu är de inte långt kvar tills vi fyllt vebon helt. Effektiv dag! Även Elof har varit ute nån timme idag. Men han tog sej en riktig prommenad och var nog borta från gårn i 2 timmar. Moj höll sej hela tiden vid vebon och hoppade omkring bland travarna och han har nog varit ute i 6 timmar idag och nu sover han som en utslagen hjälte. Och Boss är helt som vanligt nu. Så de gäller ju att komma ihåg att han ska ta de lungt och inte fara omkring överallt.men han har lite problem med det den lille herren. Idag kom S pappa och kusin förbi en snabbsväng och Boss vart så jävla övrlycklig så han höll på att krypa ur skinnet. Lätt att hålla han lugn?? Nej inte direkt.. Nej nu ska jag bara ta de lungt. Känns i kroppen att man har hållit på i ett ex antal timmar men skönt är de!

rast

Åhåå rast! Ligger på soffan på jobbet och tar ut min rast. Åh inte fan är jag hungrig heller för den delen.. Åt en räkmacka på stan efter jag hade städat lite i lägenheten och den står jag mej på ännu.. men fy fanvad trist det är att städa själv i en ekande lägenhet. Roligare när man har nån att prata med än sina egna hjärnspöken haha! hittade iaf en fönster lampa nere på clarres, men jag köpte bara en för jag ger mej fan på att de finns billigare någon annanstanns här i denna stad som typ dollar, öb mm. Iaf tills jag vet hur jag vill ha de för nu ser det mer eller mindre obebott ut i vissa delarav huser. Men köpte iaf en lika dan som jag köpte förra året till tvrummet så nu kan jag hänga dom i samma rum. såg även att det är där jag måste shoppa advets-ljus stakar. 49 kr st. Som hittat. Har ju så många fönster nu som de ska få lysa jul fint i. Jag längtar tills jag får pynta till jul i vårat nya hem. Hä ska bli så mysigt och fint.. Förhoppnings vis haha! Näää om man kanske ska ta och avsluta sin rast?

trivs

Goooood morgon! ja nu är det dax för en liten update. Hunnit bo i huset i en vecka nu, och jag stor trivs! Har kommit in i nått statide när det känns jätte jobbigt att ens behöva lämna mitt underbara hus! Vi har fullt upp med upp-packningen, hänga upp tavlor, hitta ställen där man vill ha sina saker, bära in ved i vedbon och in i huset. Massor att göra men allt är kul för nu gör man det för sin egen skull. Katterna trivs, dom har fått börja vara ute. Moj lever livet ute medans Elof är lite mer livrädd man igår tuffade han till sej och gick lite längre bort än till vinbärs buskarna. Boss trivs han med, men han har lyckats göra sej illa på nått vänster i måndags när vi var ute och grejjsade på gårn för när vi kom in så såg han så himla ängslig ut och svansen hängde rakt ner. Sen försökte han lägga sej ner men då gnällde han till så jag började böja och benda på benen och så men han sa inget eller visade tecken på att det gjorde ont tills jag tog tag i båda frambena och försökte lyfta han, då skrek han rakt ut. ringde till vetrinären men dom tyckte jag skulle ha is i magen och avvakta tills dagen därpå. Hela natten satt han upp och sov, lyckades att lägga sej ner efter många om ocg men vid 7 tiden på morgonen. Ringde upp vetrinären och fick tid till klockan 14. Väl där så böjde även dom och bende i alla ben och leder men han sa ingentinng då heller. Tillslut ville vetten ge honom lugnande för att han var så stressad. Sa då innan hon gick för att hämta sprutan att tar man tag i båda frambena och försöker få upp han på baktassarna så skriker han. Så hon testade det med och han skrek rakt ut. Men efter han fick lugnande så reagerade han inte alls. Dom förstod inte riktigt vart han har ont så han ska nu gå på Rimadyl i en vecka och ha sträng vila i två. Inte det lättaste kan jag säga för nu är han som vanligt, samma glada energi bomb så man får säga till han hela tidenn att han måste ta det lungt... så nu är det endast korta koppel prommenader i sele som gäller för han. just nu sitter jag i lägenheten, på en jacka på golvet med arbetskläderna som huvudkudde, och ska till och städa. Inte det roligaste men de måste göras kommer ju en som vill flytta in 1a november. Börjar jobba 12.30 så jag har en stund på mej för nu är klockan 7.13. Har fortfarande inget internet hemma så jag har ju inte kunnat kolla buss tiderna för länstrafiken så jag åkte med S in nu på morgonen. Nä kanske jag borde sätta fart...?

RSS 2.0