Nyklippt!

JA nu har man kapat av håret lite granna!
Fast nu i efterhand vart jag liiite missnöjd med luggen, hade velat haft den lite mer sne. Men jag kan leva med det ändå.
Köpte även de dära super pulver vaxet och JÄVLAR vad bra det va! Slippa allt kladd. Super duper.
Sen är jag arg på min kamera eller om det är datorn eller sladden till kameran..
Igår så skulle jag lägga in bilderna från kameran till datorn.
Men icke. Det funkade inte. I vanligt fall när jag sätter in USBn så kommer det upp en ruta om vad jag vill göra om jag vill öppna mappen eller inte. Men den dök då fan inte upp.
Testade alla USB ingågar på hela datorn men inte fan hitta den igen nå.
Sätter man in externa hårddisken så funkar det fint så de måste ju vara kameran eller sladden så idag ska Stige fara på ONOFF och fråga dom..

Och igår så var Stige med om nära döden upplevelse... Han skulle lyfta upp nå skrot på jobbet och vips så kom det en järn bit flygandes i 180 rakt genom rutan på kranen och där satt Stige. Den tog i magen. Så nu lever Stige med ett sår på magen som lär bli ett blåmärke och så snudda den fingret på nå vis så de spruta blod här och där. Och glassplitter jävlar i min själ.. Man får vara glad att den inte tog högre upp så den hade träffat ansiktet. Men luften tappade han iaf så den måste ju ha flugit bra nå jävla fort..Han hann iaf vika undan anisktet när allt glassplitter flög.
Haha ska köpa en skyddsutrustning åt han så han slipper skada sej!

Var även med Lotten och Angelina igår på ÖB och kikade runt.Man kan inte sluta le åt Angelina för hon är så jäkla glad hela tiden och hejjar åt allt och alla. Söt unge!

Nej nu gott folk ska jag fara på jobbet och slita hund i 4½ timme.

Vill ha tips vad man kan göra på sista april där man kan ha hundarna med sej..

Sen sist

Så har det hänt en del!
Jag har inhandlat TVÅ (!) par nya skor. Varit hos Jannike, Daniel och Oliver och hälsat på och lämnat paket! Jätte trevligt att träffa dom igen och lill plutten hade ju växt en aning =) Och pressenterna satt ju perfa!
Sen så har jag och Boss varit på kurs igen. Det gick lite bättre denna gång. Kul kul att det går framåt!
Sen ha det varit en massa jobb! Och en massa arga ord om en viss skata och en massa skratt och en annan skata. Haha jag kan fortfarande inte sluta skratta!
Denna dag har varit lung, prata med Diana, alltid lika trevligt :)
Sen så har Lotten och Angelina hälsat på en snabbis ikväll. Hon hade blivit en stooor flicka sedan sist man såg henne! Boss tyckte hon var vacker och vääldigt intressant! =) Bra att han får lite träning med små pluttar med så han kan bete sej haha. Och bra nå tur att Angelina inte är skrajj för vovvar hon skrattar mest! Härlig unge de där! =)

Dagens:

Ja idag lyfte lille Boss på benet för första gången (jag har sett). Jag vart så förvånad!
Först satte han sej och kissade som vanligt men efter en stund så började han resa upp på ena tassen mer och mer och till slut så stod han där på 3 ben och ett i vädret och kissade! Han såg vell inte sååå graisös ut men han börjar bli vuxen.

Allmänlydnadskursen va kul igår. Fast liite pinsam!
Genom att Boss är ju såå jävla glad ut i allt och alla så hade han myror i rumpan och hade ingen ro till att sitta still utan han skulle fram till alla sitället. Så det var ju roligare att fara fram och tillbaka än att lyssna på mej!
Men pinsammast var nog när en av instruktörerna skulle hälsa på honom så vart ju han heelt galen och hoppade och studsade och skitade ner människan istället..För han vägrade lyssna på mej. Allt annat var ju mycket roligare...!
Men jag kan lova att vi hade en trött hund efter det.. Han sov så gott hela kvällen så de var nog lite jobbigt för honom haha.  Så hemläxan tills nästa gång är att kunna ta ut hunden ur bilen, att den ska sitta still tills jag säger varsågod.
Och skapa en situvation för honom, tex lägga en godis på tassen men han får inte ta den förrens man säger varsågod...
Börjae lite smått igår med Boss, och jag tyckte det skulle vara kul om han höll en korv i mun utan att tugga.
Liite jobbigt tyckte Boss men han fattade ganska bra ändå :) Tuggade bara liiiite,, haha.
Genom att han är så godis-mat tokig så är de vell passande att ha en korv i munnen utan att få tugga mahaha. Evil me!


Allmänlydnadskurs here we come!

Yex box! Ikväll så smäller det. Lite nervöst ändå men de ska bli kul!
Hade varit roligare om jag inte hade varit förskyld men men sånt ät livet..
Så nu knaprar man alvedon och sover så mycket man kan och ids. Inte så mycket ansträngade som står på menyn för jag vill helst bli frisk till helgen när man jobbar både fre-lör-söndag. Så jag knaprar vidare på mina alvedon och håller tummarna.

Och Tjabo börjar bli gammal ordentligt nu. Tror ej att min livskamrat har så länge kvar innan vi får ta ner honom..
Förra veckan så badade vi hundarna. När S. torkade Tjabo och när han kom till bakpariet (typ höften) så skrek Tjabo till och fick världens panik..  Sprang omkring i badrummet och såg jätte rädd ut.. Tänkte som inte mer på de.
Och sen dagen efter vid 18-tiden så hade haninte bajsat sen kvällen innan. Så när vi gick till dörren så fick han, ja hur ska man sätta ord på det, panik. Som om han var jätte rädd för något. När vi kom ut så syndes de på honom att han var jätte bajsnödig
Så när vi kommer ut, första gången han pinkar lyfter han inte på benet. Andra gången gör han det. Sen efter två-tre hundra meter så sätter han sej och bajsar världens jätte hög. Visst kan det bero på att han var jättebajsnödig men jag personligen tror inte det. Sen på hemvägen så bajsar han en till jätte hög. Sen är allt som normalt igen. Han bajsade på kvällrundan, en liten hög.
Morgonen därpå var det samma visa, vaknade av att han var paink slagen, upp i sängen, jätte rädd, pinkade till och med på golvet (aldrig hänt förr)..
Så har det hänt några gånger efter det.. Pratat med vetrinär. Dom tycker vi ska avvakta genom att det händer bara då och då.. Och han verkar ju inte lida så mycke i övrigt.. IDag har det inte varit något hittills. Igår var det en gång när vi var ute på prommis.

Så man får se hur länge min älskade hund får leva..Trist men aldrig i livet att han ska behöva lida..

Neee nu kan ja inte sitta här länge måste börja göra mej i ordning nu!

Trött dag idag.

Känner mej så jäääkla trött skulle kunna lägga mej och sova nu ungefär men men..

Hemskt.

Fick just höra att en från byn har kilat vidare. Bara något år äldre än mej. Kände han inte speciellt men jag minns när han var hos brorsan när dom a yngre och han var alltid snäll och trevlig.
Livet är orättvist.. R.I.P

De e söndag

De e söndag, och vi ska parta. Har du öppnare så kan kalaset starta! :D
Partajj ikväll! =)

Dagens citat: Hur kan man hjälpa rädda barnen?
Med att sluta skrämma dom!
HAHA!

Bossens kort

Bossens 7 månaders kort:



Och en bild på båda mina älsklingar:



Boss 7 månader igår.

Jajemensan igår blev stooor killen 7 månader, vägde honom, 20,3 kg. HAr ej hunnit knäppt månads kortet för ja jobbade ju en sån skoj tur igår, 7-21. och idag har ja jobbat en kort dag men ja har bara inte idas göra nå :P

Nää urscha vad jag är uttråkad..

Arg emma.

Imorse vart ja nå så grymt förbannad.
Först vaknade man utvilad, första natten i nya sängarna. Helt underbara. Katterna låg och sov så sött brevid mej, hundarna låg i tvrummet så jag gick och duschade lite fort genom att ja skulle träffa Diana på stan.
När jag kommer ut kommer Boss och fjäskar nå så jävulska. När ja kommer in i sovrummet så är hela och nu menar jag HELA sängen full med kiss. Kissat över hela sängen, täckena, kuddarna. Allt. I våran nya säng. Fy satan!
Så nu är han inte välkommen nå mer i sängen och visar han sej där så åker han ner snabbare än att Elof hinner säga mjau!

Haft en bra dag i övrigt med Diana på stan. Sedan for vi hem till henne och drack kaffe. Skönt att komma hemifrån för jag hade då ingen lust att vara med min "älskade" hund just då.
Men när ja kom hem så var allt glömt och förlåtet igen för han va så snäll och go när vi kom hem igen så då gatt vi ju gosa! :)

Utmaning av Mia

Hundens fullständiga namn:  Tjabo och Stormobackans Boss

Smeknamn på hunden: Tjabo: Tjabben, gammgubbe, Babooon, Plupp
Boss: Bossen, Galning, tok, valpnos, poop.


Kan hunden simma:
Tjabo kan simma, han älskar det. Boss vet jag inte riktigt ännu men de får vi se i sommar.

Tränas hunden i nåt: 
 Tjabo tränas inte i nått, han är 12 år så han får leva pensionärsliv. Bossen han tränas i allt just nu. Allmänlydnad, gå i koppel, apport.

Speciella egenskaper hos hunden:
  Tjabo: att han är väldigt duktig på attt charma in sej hos folk. Bossens mest speciella egenskap är nog att han kan hopa jääätte högt och långt.

Det dummaste hunden gjort:
Tjabos dummaste saker är när han har rymt på tikjakt! Boss har gjort mycket dumt. Tex ätit på en vägg på S jobb, han tycker om tapeter här hemma..

Andra hundar som gör er hund glad: För Tjabo är de speciellt Loba och Panda. (fast igentligen är de vell alla tikar) Och för Boss är de alla hundar man möter. Men en som sticker ut är Knorr!

Äter hunden hästbajs: Nej inte Tjabo, Boss lär vell säkert tycka de e svin gott för hans delikatess är ju kattbajs så...


Saker hunden inte kan göra:
  Tjabo: Lyssna på åska/smällar utan att halft skaka i hjäl sej. Och Boss är de mycket han inte kan..

Bästa minnet av hunden: Det är så mycket med Tjabo, men första gången vi viltspårade och han klarade av de som om han hade aldrig gjort nå innan. De va speciellt. Boss var nog när man va och kikade på honom första gången och tanken kom "Han ska jag ha!"

Utmanar alla hundmänniskor som läser :)


Ja då sitter man här igen då.

Gubben sover, hundarna sover och katterna likaså. Har suttit och kikat på CSI LA s.1 nu ikväll. Och växlat mellan de och datorn.. Jo varför?
För att ja ska jobba natt nu idag, börjar 19:15-07. Så de blir säkert bra. Ställde krav på chefen och sa att ända chansen att ja skulle jobba natt var om båda två skulle vara vaken (jag vägrar ta hand om de huset själv) och för de andra så vägrar ja fara dit och lägga mej och sova.. Och de gick ju igenom för allt var på mina villkor. Lite kris när dom går med på de när dom inte får in folk men snäll som man här hehe. Dom ringde även i morse och då var det med världens kris. 2 st som sku börjat 7 som ringde och sjukskrev sej. Men jag hade hundarna idag så ja kunde inte. Så man hoppas ju att inte de händer på söndag för de värsta som finns är att försöka få in folk på en helg för de går sällan för de e ingen som svarar..

Ja som sagt.. Jag vill sova så jäääävulska nu så de finns inte men nån timme till ska ja vell lyckas med.

Jo igår (fredag) införskaffade jag mej en klicker. Har varit så emot klicker innan så herre jävlar. (haha vet inte varför ja har varit emot men ja ha haft svårt för de) Så nu har vi försökt klicka in Boss, gått väldigt bra. Började med ögonkontakt. Titt-klick-godis. Han fattade. För jag har märkt de att när man tex säger BRA åt honom så tappar han fokus så jäkla lätt. Visst han är bara 7 månader och är intresserad av allt runt ikring men äääh va fasen ja testar nytt här. :)
Annars under fredagen så tränade vi med vår nyinköpta apportbock. Ja tror han tycker den är lite äcklig för visst han tar den i munnen men den åker ut efter nån sekund (även därför att ja skaffade klicker) eller så e de de att han är så jääkla godis-tok så han tror att allt ska gå tuuusen gånger snabbare att få godisen om man spottar ut den lite fort.. men icke..

Och måste ju berätta om vårat hundmöte i onsdagskväll. Ute på kvällsprommisen innan läggdags. Hör hur en tjej ropar "haalååå ni där kan ni ställa upp på träning av hundmöte" Ja men självklart. Det var en stooor schäfer hanne, förbaskat snygg! som skällde ut alla, inte nå utfall men han skällde som tusan. Boss fick hälsa på honom så han vart ju utskälld och satt på plats för Boss är ju van vid att han få göra i princip som han vill med andra hundar men där va de en som sa till ljudligt. Och sen dess så har han inte dragit lika intensivt i kopplet, eller blivit överlycklig när han möter nån annan människa. Han går som mycket bättre brevid en nu..Som om han fattade att alla är inte så skoj att hälsa på. Så det är ju en bra sak!
Det går framåt och det känns jätte bra. Fast min tålamod fortfarande är på botten och vi är mer ovänner än vänner nu mitt i trottsandet men jag försöker i vart fall =)

Näää urscha vad jag vill sova nuu.. :(
Kom just på vad jag ska fördriva tiden med, spela Need for Speed. Det är nå de ända som man kan göra tyst nog för att inte väcka Stige som sover så sött. Avundsjuk kan ja lova!

Bjuder på lite bilder från 30-års kalaset!

Stige och jag! Självklart med ett ölglas i handen haha :D


Björn som gör ett försök till att lära mej dansa. Taktfull som man är.. (inte) haha ja kan ju inte ens hålla handen rätt :P


Så här såg tydligen jag ut efter ca 11 timmars konstant drickande. Vridet ansikte HAHA!
Och något rödsprängda ögon :P


En trött 30-årig Stige och en trött Kent!

Haha ännu en väldigt fin bild på mej när ja skuttar förbi kameran och ja har för mej att ja sjunger.
Bevisligen med hela munnen haha :D Det där var nod efter 12-13 timmars drickande.. haha

Nää nu bjuder ja inte på nå mer bilder :P


Wiiihooooo

Skapligt glad man belv när man slet upp deklarationen..
HAde förväntan på max 700 kr som i fjol fick ja 640 kr.. Men tjiiii fick ja! lägg på tretton lappar på de så blir de finfint. =)
Var tvungen att titta tre gånger och räkna antalet siffror innan ja fatta att de va sant :D

Gööööött.

Jävla helvete!

Nu är jag arg, så jävla arg GUD FÖRBANNAT!
Skrev om igår att vi hade sån tur att hitta en sängram på blocket. Ja S skulle hämta den efter jobbet idag.
Förut under dagen vid 13 så rinde tjejen och frågade om vi säkert skulle ha bara sängramen. Ja de ska vi!
Men 16:10 ringer helvetet och säger att "nä men vi har sålt den åt en annan" Får man göra så??? Bajs jävla luder.
Jag är så jääävla arg!

RSS 2.0