Det nya året vankas.

Och jag har inte ett jävla jota inplanerat om vad man ska hitta på.
Jag har handlar öl iaf utifall man skulle få någon inbjudan någonstanns eller om de skulle komma besök.
Ända jag vet är att jag ska tilllaga helstekt fläskfilé med potatisgratäng eller hasselbackare med svampsås och sallad. Mer än så vet jag inte.

Vad kan man säga om året som har gått då?
Oförglömligt. Jag har gillat näst intill varje minut.
Skolan har varit helt underbar med klasskamrater och allt vad det innebär med nyfunna vänner. :)
Boss har växt otroligt mycket mentalt det här året, från att vara en flamsig valp varje dag till att faktiskt kunna bete sej som en äldre hund då och då. Och det stora pluset är att han har blivit lugnare och kan koppla av lättare.
Resan till Tronheim med Annichen och Joakim var hur kul som helst, alltid värd att komma ihåg med alla bravader, speciellt Stige som skrämmer slag på norrbaggarna med KAHKAAAAKAAKAAAAH .

Det tyngsta med detta år som varit var när vi fick ta beslutet att Tjabo skulle få somna in. Har aldrig gråtit så mycket på en och samma gång och under så många dagar som jag gjorde då. Min värld gick i spillror och det fanns inte mycket att glädjas över just då kändes de som, förutom Boss som gjorde allt han kunde för att göra mej lycklig.
Jag får tårar i ögonen redan nu bara av tanken  hur mycket jag saknar min blåögda prins...

Året har varit bra, med sina nedgångar, som har varit få som tur är.
Så man får vell hoppas att året som kommer bjuder på massa bra saker som t.ex.:
Ett fint hus som inte är för dyrt till oss.  :)
Mer kommer jag inte på haha! :)

Men Gott Nytt År på er alla =)

God Jul ! =)

Idag är det julafton. Jag pigg som en mört upp klockan 6 i morse och åt risgrynsgröt till dagen i ära med tomte luvan ¨på. Haft fullt upp sedan dess :)
En sak jag saknar otroligt JÄVLA mycket idag är Tjabo. Hade han levt idag så skulle detta varit hans 14:e födelsedag. Min fina blåögda vän, du är saknad...
Så har jag nu en hjäpreda i köket idagm vid namn Boss. Han är trogen han när man är där inne och joxar på och doringar :)

Aja, men go uuul allesammans =)

Dag 21 - Ett annat ögonblick

Ett annat ögonblick jag aldrig glömmer är när Pelle (Tjabos förra ägare) berättade för mej att Tjabo behövde gå i skolan och att jag fick han. Min lycka var total. Jag var så himla glad.
Glömmer aldrig när vi skulle fara upp till Piteå igen.
Jag, Janet och Gustaf åkte i Gustafs gamla bli, en vit volvo 740. Hämtade upp Tjabo hos Pelle och begav oss till Sundsvall för att kliva på Norrlandskusten bussen för att bege oss uppöver. Resan gick jätte bra.
Minns att det pirrade i magen hela vägen. Äntligen hade min dröm blivit uppfylld.. Jag hade fått min första hund och han var min. Världens finaste hund dessutom.. :)
Lyckan var total och jag är så tacksam gentemot Pelle som var så snäll mot mej och gav bort sin hund till mej. =)

Passar på!

Passar på att önska mina få, kära bloggläsare en riktigt
God Jul och ett Gott Nytt År :)


Dag 20 - Den här månaden

Den här månaden - december - stressens månad för otroligt många människor.
Jag har jobbat, jobbat och åter jobbat. Handlat julklappar, bakat och bara tagit det lungt.
Jag har knappt lyssnat på en ända jullåt, vilket är lite otroligt. Ifjol lyssnade jag inte så mycket heller. Man håller vell på att växa upp och ifrån allt det där??
Aja skitsamma.

Idag så ska jag fixa, packa sen ikväll far jag hem till pappa och spenderar julen där och hjälper honom med alla förberedelser. Känns bra men samtidigt inte. Jag gick på min 9 nätters ledighet igår, jag och S ser knapt varandra känns de som när jag jobbar så far ja ungefär på en gång. Men men, de får gå..
Va otroligt skönt att bara sova brevid min älskling i natt. Somnade fort och vaknade av hans väckarklocka såjag klev upp och här sitter ja :)

Dag 19 - Det här ångrar jag.

Visst finns det saker man ångrar här i livet, sånt man inte borde ha sagt eller gjort men det är vell inget speciellt jag hänger upp mej på ältar idag.
Visst ångrar man att man har tappat kontakten med så många underbara människor under åren. Att man inte har varit så smart så man har hållit fast vid varandra och hört av sej.
Jag är verkligen urusel på att höra av mej till folk.


Dag 18 - Min favorit födelsedag.

Ojoj, under alla mina 24 födelsedagar så minns jag vell inte allihopa om man säger så.
Haha kommer nog aldrig glömma när jag fyllde 11 eller om det var 12 år. Jag fick Mario Cart till nintendo 64. Jag vart glad. Alla kompisar var hemma och firade mej.
Minns så väl att vi alla satt i tvrummet och tittade på Flugan haha.
Minns att Nina skrek "iiiihhheeee va äckligt"  och skrattade när han hade lagt sin snopp i glaset i badrumskåpet.
Hur vi rullade nerför slänten inlindade i dom rosa och blåa filtarna. Om och om igen.
Vi hade kul helt enkelt..! :)

Dag 17 - Mitt favorit minne

Ojoj det finns ju så många att välja på...
Ett är ju när jag köpte Boss så klart.
Ett annat är ju PDOL 04 - hur jävla kul som helst, fest konstant i 4 dagar i goda vänners lag.


Dag 16 - Min första kyss

Haha ja nu glappar minnet totalt.
Helt ärligt så minns jag inte min första kyss.
Min första puss minns jag iaf, det var med en jämnårig kille som heter Henrik.
Vi umgicks JÄMT när vi var liten. Vi lekte tillsammans, ofta tjej och kille som vi kallade det haha, och oftast satt vi i mammas garderob och berättade att vi tyckte om varandra, han klippte av mej håret så min mamma började gråta och jag grät för att mamma grät, hans mamma vart fly förbannad och for hem med Henke. Den julen fick jag leka skinhead. Otroligt vacka julkort måste jag ju påstå när ja står där framför granen med Hubert (min första katt) brevid och ser lagomt glad ut.
Och vi skickade lappar till varandra om vi skulle bli ihop där man skulle kryssa i Ja[ ] Nej [ ] Kanske [ ].
Vi pussades redan som 4 åringar tror ja haha =)
Sen var vi i lag från och till ändra fram till 5:an tror ja haha!
Fina och bekymmersfria tider hahaha!

Dag 15 - Mina drömmar.

Jaa vad är mina drömmar?
Just nu ligger en sak högt på listan och det är att vattnet ska bli parasitfritt. Är så otroligt less på detta eviga vatten kokandet. Och less på att det spider sej till andra vatten. Har ju hämtat vatten på Näkten. Men nu är det också smittat.
Så till jul ska jag ta med mej tuuuuusen liter från pappa för han har eget källvatten!

En annan dröm som jag kommer ha ett bra tag till känns det som är att få hitta ett hus som inte är så satans dyrt som vi får köpa och flytta in i med en gång. Less på lägenhetslivet nu..

Sen som alltid, att man ska få vara frisk och kry och familj och närstående ska må bra och vara friska dom med..!

Dag 14 - Vad hade jag på mej idag?

Det här känns som en liten repris från dag 10.
Under natten så hade jag på mej arbetskläderna. Sen hemma så sov jag. Sen tog jag på mej kläder igen i form av byxor, tröja, och underkläder.

Dag 13 - Den här veckan

Vet inte om det menas med den här veckan som varit eller den här veckan som kommer.
Så jag kör med veckan som varit!
I måndags morse 06:45 gick jag av jobbet från min jobbhelg. Var ledig både måndag och tidsdags och då tog jag det lungt, gjorde inte allt för mycket. På onsdag och torsdag natt så jobbade jag. Under dagarna där så sov jag mest och laddade batterierna för att jobba.
Sen i fredagsmorse så klev jag av igen och gick på 3 dagars ledighet.
Så i helgen har jag tagit det lungt. Klev ju upp tidigt på lördagen och bakade, sen for vi ner på stan och inhandlade julklappar. Sen for vi till Lötbacken och hälsade på Joakim och Samuel och lämnade av lite julklappar där och drack kaffe och surrade en stund. Sen for vi vidare till fåker med våran 25 liters dunk och hämtade vatten och kikade på 2 veckors gamla valpar. Småå smååå grisar ungefär. Haha dom va söta men jag skulle inte vilja ha en blandningen som är i dom där valparna så man kände inget behov över att ha en iaf så de e ju fint. MEn söta var dom! :)
Lär ju bli ännu sötare om nån vecka när dom börjar röra på sej lite mera.
Sen så hem, kikade påtv sen somnade jag på soffan en stund till där vid 19 tiden. Hade ju hållit igång nonstop sen 05:40 där på morgonen så jag vart trött!
Sen vaknade jag till vid 21 och insåg att man kanske kanske kanske borde göra nått till middag så vi for på ica maxi och handlade sen hem och kika på film.

Det har varit min vecka som varit och veckan som kommer består av en femnättersvecka med jobb, och efter det 9 dagar lediiiiiiig! :D

Dag 12 - I min handväska.

Haha jaani. Som Stige brukar säga "Fy helvete vad massa rat du har i din handväska!"
Rat för honom, bra saker för mej!
Jag har min almanacka, nycklar hem, en stegräknare med nyckel till hänglåset till jobbskåpet, Bricanyl, kvitton, alvedon, idomin, lipsyl, tuggummi, en korthållare och en sedel/mynt hållare. Brukshundsklubben kort, ekenuba rabattkort för när man handlar hundmat.

Piggeeeliiiiin

Ja igår morse gick man av natten och gjorde helg. Fiiinfiint de, men förutom att jag kunde fan imej inte sova pga att mina idioter till grannar under tydligen har på sej betongskor när dom går innomhus och skriker när dom pratar med varandra. Sen snöröjjarna här i stan kom på den fiiiiina idén att nu ska vi skrapa vägarna precis utan för fröken Bergmans lägenhet för hon ska inte få sova. Nej nej.
Så jag gav upp. gick och satte mej och spela tvspel tills ögonen gick i kors på mej.
Vid 11:30 så gick jag och la mej och sov. Vaknade vid 15:40 av att S kom hem och en Boss som väckte mej.
Upp ur sängen, duscha på me kläa och hade en stor plan på att äta på nya resturangen här i stan.
Men tydligen behövde man boka bord på se sket sej så vi hyrde film istället och for och handlade mat på kvantum.

Hade en lung och skön kväll. Myste en massa med min lilla familj! :)
Somnade till på soffan i nån timme på kvällskvisten. Jag var vaken till 3 på natten, somnade sedan och vaknade 05:00 HUR PIGG som helst! Låg och funderade ett bra tag om ja skulle kliva upp eller inte.
Vände och vred mej till 05:40 sen så klev ja upp, då under den tiden kom ja på att jag ska baka, så upp, matade djuren, tog fram smör, ut med Boss, städade skafferiet medans smöret skulle bli mjukt och här sitter jag nu och gräddar bonnkakor för fulla muggar. Och fy satan vad goda dom ääääääär! =)

S lär ju bli skapligt förvånad när han vaknar sen haha :)

Dag 11 - Mina syskon

Jag har två bröder som är äldre än mej.

Första heter John, han är min halvbror på mammas sida. Träffar han väldigt sällan, pratar heller inte med honom. Vi har tappat kontakten totalt känns det som. Vilket är väldigt tråkigt! Han är 9 år äldre än mej. Han var min idol när jag var liten. Han spelade gitarr för mej och sjöng när jag var ledsen. Han hittade på min låssas kompis Benke som jag fick låna av honom. När jag fick sitta på hans axlar så ropade jag "Riiiiida blamblaaaam".
Ofta som vanliga syskon så bråkade man självklart. Det gör vell alla. Jag retade nog gallfeber på han,

Min andra bror Gustaf är 4 år äldre än mej. Han och jag har alltid varit som hund och katt. Speciellt när vi var liten haha. Nu kommer vi bättre överens. Fast vi små bråkar nu med. Ofta handlar det om att jag tycker han låter så förbannat sur och negativ hela tiden.. Och då blir ju inte han gladare för de heller. Haha.
Men de blir bättre med tiden. :)
Han var inte lika idol status som John hade när jag var liten men nog såg jag vell upp tilll honom med någon gång i bland haha. :)

Ja det var mina två syskon det.

Dag 10 - Det här hade jag på mej idag.

En svart vit t-shirt och svarta byxor och strumpor och självklart underkläder haha.


Dag 9 - Min tro.

Jag tror inte på någon gud eller nått sånt.
Jag tror på mej själv. :)
Jag tror på att det som händer i livet har en mening.
Livet är utstakat. Det som händer är bestämt sen innan. Men vem som har bestämt de vette tusan haha.


Dag 8 - Ett ögonblick.

Ett ögonblick jag aldrig kommer glömma var när jag lyfte upp Boss i min famn när han var 8 veckor och kände hur hjärtat smälte som en isbit gör i kokande vatten.
Ännumera minna jag ögonblicket när vi stängde igen dörren hos uppfödaren och Boss följde med oss hem.
Lyckan var total. :) Han var så förbannat söt, sov och for omkring i baksätet i bilen hela vägen hem till Östersund. En liten ulltuss!

Dag 7 - Min bästa vän.

Man har ju flera vänner men några ligger en närmare hjärat än andra.
Stige är ju en självklarhet. Han är verkligen min bästa vän. Vi babblar på om allt och ingenting.


En bästa vän för mej är en person man kan lita på, där man vet vart man har varandra. En sån där som man behöver inte prata prata prata för att det blir konstig stämning när det blir tyst.

Annichen är just en sån vän för mej. Vi har känt varandra lite mer än ett år.
Hon är en helt underbar människa med en underbar personlighet. Alltid lika roligt att prata och umgås med henne.
Man har ju haft flera bästa vänner under årens gång som man har växt ifrån.


Dag 6 - Min dag

Ja min dag i dag så har jag inte hunnit med så mycket så därför tar jag med även det jag pysslade med i natt när jag var vaken. (Är alltid vaken natten innan jag ska till och jobba så jag får sova ordentligt)

Jag kokade knäck, som gick förvånadsvärt snabbt! Brukar alltid ta överdrivet lång tid för mej när jag ska göra knäck - misslyckas alltid haha. Men inte i natt. Den vart perfekt, inte för hård och inte för mjuk. Alldeles lagom.
Sen satt jag och tittade på tv4play på hem till gården (ja jag är hem till gården nörd haha).
Spelade lite tv spel och grejjsade på. Vi har ju investerat i ett PS3. Känns som om vi är värska elektroniknördarna. Vi har aldrig varit de förut. Men nu har vi både Nintendo Wii och PS3. :)

Sen vid 4 så gick jag och la mej, vaknade vid 14:30, klädde på mej och ut med hunden. Sen dess har jag inte gjort så mycket. Duschat och vaknat till liv ungefär. Ätit mat, fast jag var inge hungrig så jag åt inte så värst mycket. Så jag lär vell bli hungrig i natt istället då.
Och nu små kikar jag på skidskytte och laddar inför att man ska fara och jobba, börjar 21:15 och slutar 06:45. Jobbar hela helgen så jag har det jag gör iaf :) Kul kul! =)

Kan ju avslöja det är därför jag inte skriver så ofta för tiden finns inte riktigt för de haha :)

Men ha en bra helg nu alla! :)

Dag 5 - Vad är kärlek.

Kärlek är nog olika för person till person.

Men kärlek för mej är när man vet att man kan lita på sin andra hälft till 110%.
När man kan skämta, skoja, ha roligt tillsammans. Och det viktigaste -  att kunna prata om allt.
Man vet vart man har varandra.


Stige - det är riktigt kärlek.
Han är förbannat rolig, ibland för rolig så jag blir hysterisk och då han samtidigt driver mej till vansinne med sin humor haha. Han är min absolut bästa vän. Vi är så lika varandra men så otroligt olika på samma gång.
Vi har kul tillsammans. Skulle inte kunna tänka mej en dag utan honom.
Då skulle livet vara förbannat tråkigt. Bara att gå på affärn vore världelöst utan honom.
Fast vissa gånger önskar man att man kunde knäppa på fingret och han blev lite förstenad och tyst haha. :)
Vi är så pass bra kompisar så vi nästan avslutar varandras meningar.


En dag utan Stige är en värdelös dag. Min sanna kärlek och andra hälft! <3
Vi har varit i lag sedan 2002. Och jag är lycklig över varje dag som går tillsammans med min älskade karl! :)


Vi två 2008.


RSS 2.0