helvetes jävla skit.

Nu har jag fått sladden till kameran.. Men funkar det? NEJ! Då är det kamerafan de e fel på!! Guuud vad jag blir arg!

Uschaaa

Tycker det kan ta och ge fan i att regna någon gång!!
Känns absolut inge roligt att fara och jobba när man ska behöva ge sej ut i det här vädret för att ta sej dit men jag tänker ta bussen hela vägen! Först ta 6:an sen ta 9:an vidare upp till körfältet.. KAnske man inte hinner bli så blöt men jag ska ta med mej ett par extra strumpor för jag lär nå lyckas blöta ner mej..
¨Så ska jag passa på att hämta ut paketet med min "hundförarväst" :D
och här är länk hur den ser ut: http://engelsons.se/jakt-fritid-klader/index.php?do=prod&art=1363&parent01=2243&parent02=&parent03=&sida_nr=
Så nu hoppas jag att den är till belåtenhet ! :D

Klev upp vid 9 tiden idag och städade som en jäkla virvelvind här hemma! Sovrummet, badrummet och köket. Tvrummet och hallen kvar då! Men de får bli imorgon eller någon annan dag.¨
Så har även Lotten varit hit på en snabbvisit och en kopp kaffe. Trevligt! Kul att ha någon att dricka kaffe och snacka lite skit med ibland så man får prata av sej =)

Nej nu ska ja börja göra mej i ordning, kika upp när bussarna går och bege mej ut i regnet..

Och om ni vill veta en bra sak så är min kamera sladd klar nu! Så den ska S få hämta åt mej ikväll. Lär vell vara 1000 bilder på kameran som ska in på datorn så de lär kunna bli en uppdatering med massa bilder sen och så ska Boss 8 månaders kort upp på hemsidan!´

Adjöken!


borsta borsta huuund!

Händerik dag idag!
Först imorse så var man ut med hundarna, när man kommit in efter en kvart så ringde det på dörren och man hörde aaaaah-rop från Jörgen och Joel så då stormade dom in. Joel upp i sängen och hoppa på stige så han vakna. Massa kaffe och efter det så vfor man till mamma Anita och hälsade på.. Tiggde åt mej tomatplantor, fick 5 st så nu jäklar ska de bli tomater i sommar -gööööött!
Boss vart överlycklig när han fick träffa Knorrelisa, va vell 4-5 månader sen sist dom sågs och Knorr var i löpen och där såg man direkt att herr Boss började bli man för hon luktade verkligen intressant! Men Knorr morrade och skällde när han skulle lukta. Men sen vart hon villig och Boss var vell inte segare än att hoppa på, Så jörgen fick agera dommare och gå in och bryta. Jag såg det inte men nu har man fått höra att han börjar bli en mogen pojk!
Så sen var de mest gnäll över att han inte fick umgås med sin käresta!

Sen hem och borta bort all jäkla päls från Tjabo. Alla som känner Tjabo vet att han hårar mest i världen. Så nu är han en liten och mindre hårig hund i stället men lika snygg för de! Och förhoppningsvis så blir det inte lika mycket hår innne :P


Man bli ju förvirrad...

Ja nu är jag förvirrad....!
Jag brukar få hem 91:ans årgångar hem i brevlådan.. Var jätte länge sedan jag fick någon men idag så dimpade ner en i brevlådan. Och där låg årgång 1963 del 2.. Men det fula är att jag harinte fått del 1 från 63. Så jag ringde och hörde vart den hade tagit vägen. Tanten sa att fakturan var betald men jag har ju inte fått nån? Så hon skulle skicka enn y till mej. Men sen efter jag la på kollade jag igenom betalda räkningar och fick syn på att jag har betalat den men jag har inte boken!? Jag är heelt jäkla hundra på att jag inte fått någon på jätte länge sedan förra året någon gång. Och jag betalde fakturan i mars.. Jag trodde vell att man skulle batala innan man fick boken eller så var ja bara förvirrad.. Men jag skulle få en ny bok i vart fall så man märker vell om man måste betala den eller inte,,,

Aja sak samma..
Ikväll är de sista kurstillfället med Boss.. Känns inte så lovande för han är heeely jäkla koko nu. Könsmognad som heter gud vet vad.. Så de ska bli väldigt intressant och se hur det går för dom örsta gångerna gick allt galant, dom tre tv-tre senaste gångerna vi har tränat hund så har det inte gått nå vidare alls.. Han ska lukta överallt, äta allt, vägrar lyssna på mej.. Blää.. Så de känns inte så givande.. Men de e bara bita ihop och ge sej fan på att de ska gå!

trotsiga lilla hund..

Han trottsar mej min plutt till hund. Och gah vad less jag vart¨på han.
På loppet av typ 2 veckor från att ha lyssna klockrent även när det kommer bollar flygande och joggandes folk till total ignorering. Kändes som om man klev hundratio steg bakåt ingefär men han är ju i trotsåldern så de bara skriker om de så de e vell bara till att vara förbannat jävla konsekvent som instruktörn sa! Så det är vel till att va de då.
Va näst sista gången idag. Vi gjorde nästan igenting idag, satt mest och tränade att vara passiv och satt i solen och njöt av värmen med en Boss som inte vill eller kan sitta still.

Nej nu ska ja ut med bråkstaken och Tjabo. Tjabo är en snäll och bra hund!

"Du ska inte vara rädd"

Gud så fult!
Var ute på prommis med Boss och Tjabo, satt mej på en parkbänk och tänkte träna Boss i att bara ta de lungt. Så kom det en gammal tant, 75-80 år med barnvagn utan barn och sa:
Tanten: Nej men vilka fina hundar
Jag: Jo jag vet
Tanten: Vad är det för raser?
Jag: Den gamla är en blandras och den här som inte vill sitta still är en australian shepherd.
Tanten: Oj så tjusiga, min son har en rottweiler.
Jag: ja det är fina hundar det.
Tanten: Brukar du se på tv4? Den där mannen som håller på med hundar?
Jag: Cescar Millan?
Tanten: Jaa han, han är vell duktig han!
Så började tanten rota i sin barnvagn och kom fram med nå häfte som Boss helst av allt ville äta upp så jag försökte få han och sitta.
Så säger hon:
Men lilla vovven du måste låta matte läsa det här det är bra.
Jag tittade på häftet och såg att det stod Din väg med Jehovas så jag sa lite fort:
Nä sånt där är inte jag intresserad av..
Tanten: Men det är bra, DU ska INTE vara rädd
Jag: Nä jag är inte rädd men jag är inte intresserad
Tanten: Men det är en liten bilbel, väldigt bra fast med Jehovas.
Jag: Nä det är bra tack ändå.
Tanten: Men du ska inte vara rädd, många människor är rädda för nya saker. Jag lovar det är BRA! Du kan hitta en ny väg
Hon försökte låta väääldigt övertygande och la till en högre stämma när hon berättade att jag inte skulle vara rädd.
Jag säger: Jag vet redan en bra väg så tack jag klarar mej.
Haha då såg hon mest lite arg ut på mej men sen gick hon och sa, Men du har fina hundar iallefall.

Så nu har man fått en tant som vill att man ska bli medlem i Jehovas. Haha. Så styggt!
Påminner om när ja bodde i öjebyn när dom ringde på dörren och ville komma in och tyckte jag skulle gå med och att min man verkade vara intresserad haha. Ojoj så styggt.

Hittade igen det i min förra blogg på lunar när jag skrev ner vad som hände då och så här såg det ut då:

Haha nyss kom det 2 människor från Jehovas vittnen!
Ja ¨höll på å äta en macka ja.
-Stör vi mitt i lunchen?
- Jo ja hålle på å äte en macka ja.
- Ja vi undrar om du har läst bibeln?
- Näe nå sånnt är ja int intresserad av (Med massor med mat i munnen)
- Ja din man är kanske är mer intresserad genom att han har öppnat dörren förr!
- (Med en förvånad min med mat i munnen) Näe de tror ja int att han är!
- Så ni är inte de minsta intresserad av bibeln?
- Näpp (tar en till tugga, en stor tugga så mackan hänger halft utanför munnen)
- Okej.
- Men knacka på hos dom andra å se om dom är mer intresserad!
- Ja, tack ändå, hej då!
- Hej då!


Stolt matte!

Ikväll så var det kurs igen, vi skulle bege oss ut i skogen och spåra.
Första gången för Boss så de va ju lite nervöst för min del, skulle han hitta eller skulle han bara gå förbi!?
Så jag gick ett lätt spår, rakt fram ca 30-40 meter in i skogen. Började med att stå på ett ställe och trampa lite, sedan begav jag mej in i skogen och lämnade leksaken där sen hämtade jag Boss.
Gick i diket med honom för att se om han skulle nappa på det och självklart, han hittade det och följde det fint. När vi var ca 10 meter ifrån leksaken så såg han nå lite läskigt inne i skogen, jag tror han fick syn på en mega stor humla som flög en bit framför oss så han kom av sej lite så jag tog ett steg framåt, han va fortfarande lite skeptisk. Tog ett till, sen hittade han spåret igen och han såg så förvånad ut när det helt plötsligt hans favorit leksak låg där mitt i skogen. Jätte glad och super nöjd hund och matte! Fick beröm för att han va duktig av instruktörn wiho :D

Så nu blir det mer spåring! Ska försöka övertala herr S och följa med mej ut på fredag och lägga ett litet så han får se våran duktiga hund in action! =)

Vi vart less!

Vi vart less på att det aldrig vill ge fan på att regna så vi tog med oss leksaker ut och gick till fotbollsplanen.
Massa lek, platsliggningsträning och fotgående i 45 minuter. Fast det är lite proooooblem när man är ute med båda för även om jag tänkt att jag ska träna med Boss så vill ju Tjabo även vara med. Så man får gå dubbelfot med dom båda så får dom turas om med att vem som ska få gå närmast. Sötnötterna mina!
Måste även hitta någon som vill träna platsläggande med oss. Genom att vi skulle ha det passet när vi körde upp på kursen så vore det ju bra om man kunde träna med andra hundar för han har liite svårt att ligga still min herre.. Lite för mycket myror i arsle tror ja! Så jag ska spana på hundfolk på mina prommisar nu och se om ja hittar någon som ställer upp... Brukar ju vara två som är ute med sina hundar, schäfer och staffe av nå slag som vi brukar träna hundmöten med, kanske dom stället upp. Så nu ska ja hålla mina ögon öppna :P


Gah va trist väder.

Det är förbannat trist väder idag - regn.
Som vanligt när jag ska gå ut med hundarna så har det sluta regnat sen hinner ja 50 meter sen öppnar sej himlen och släpper allt jävla regn som finns ungefär. Gah säger då jag.

Så nu ska ja koka mej en majskolv och njuta av den och se om regnet slutar och solen kanske kikar fram?
Man kan ju alltid hoppas!

Vikt

Vägde Boss idag och han landade på 21,7 kg.
Bild kommer bara kamerajävlasladden blir fixad.. Måttligt less nu på att den aldrig kommer!


Full rulle igår!

Igår var det verkligen full rulle! Har inte varit hem till Bispgården sen den 14:e mars så jag frågade snällt herr S om han hade något emot att få fara hem så jag får hälsa på pappa! Självklart kan vi de sa han och jag vart överlycklig :)
Så hääääärligt att få komma hem, även om de bara var för några timmar så kändes de så kul!
Boss vart för övrigt 8 månader igår! Vikt blir på måndag och kort kommer så fort kamera sladden är lagad!
Måttligt less, utan telefon och kamerasladd. Skojj.

Idag var det kurs. Hade planerat att fråga kurshjälpredan om va som gällde men hon va ju inte där självklart.
Och Boss var så ofokuserad på det vi skulle göra. Allt annat var så jääkla kul enligt honom. Hans favorit är ju blåsande löv och dom var ju överallt där vi var så ja gick inte mycket gensvar ur denna hund idag så var snabb på att fånga upp uppmärksamheten med godis.. Men han lyssnade klockrent på inkallningen när instruktören och han va ute och busade och vjag var 60 meter bort. en gång så tyckte han att hon va lite roligare men efter två extra BOSS HIT så kom han springandes. Så det va vell de ända som vi gjorde som va bra idag kändes de som.
Man märker de att han blir äldre och äldre för hundar börjar lukta mycket godare, och alla dessa dofter i marken och över allt. skulle han få bestämma så skulle han kunna lägga ner en evighet på att lukta på en lycktstolpe i 10 minuter,

Nej nu ska ja ut med hundarna sen sova en stund kanske för att kliva upp och inte göra ett dugg?
Lite jobb just nu och det suger grå sten! Får nöja mej med att skatten kommer sammtidgt som maj månads lön kommer så man lär överleva!

Jag hatar glas!

Jag fattar inte varför folk ska förstöra för alla! Igår kväll på kväll prommisen så tänkte ja att dom ska få springa av sej lite.
Så jag släppte dom. Sedan när vi var på väg tillbaka så ser jag glasbitar, puuuh tänkte jag de där gick vi inte igenom nån av oss. Så jag tog Boss till min sida. Han fick se nå skoj, sprang iväg innan jag hann blinka och där var det glas men han märkte inte ett någe..
När vi kom till trappen så kollade jag igenom tassarna och mycke riktigt så blödde han lite..
Så in och tvätta men tvål och vatten men de va ingen glasmit kvar iaf.. Tur de...
Men alltså att folk ska förstöra för andra så jäkla mycket. Jag är lika förbannad varje år när snön försvinner och man är glad över att de är vår och sommar. Men vår och sommar det betyder glas splitter.. Bläsch.


Insåg idag

Att jag och Boss är ett bra team! Jag är så jäkla stolt över honom och mej själv så det går inte att beskriva!
Han är ju helt tokigt glad i allt folk och hundar som finns, vill fram till allt och alla. Så idag på kursen skulle vi ha inkallning när alla andra kursmedlemmar stod mitt emot varandra med deras hundar och så skulle vi köra inkallningen mellan dom. Instruktören sa: Du kör vell utan lina? Japp klart de. Lite pirrigt ändå för man vet ju inte om han skulle springa till alla andra än till mej. Så jag satte honom, instruktören höll i honom i halsbandet och jag gick vell 20 meter bort.
Och kallade in honom, han sprang för glatta livet, runt mej och satte sej på sidan!!!! Jag är så stolt. Och så körde vi en gång till och det gick lika jäkla bra! Jag är nöjd, jag är stolt! Han har briljerat under hela kursen nu ikväll. Han är så duktig!

Sen efter kursen så tänkte ja, vi kan lukta lite på agility hindrerna och kanske testa lite.. När vi håller på att få honom genom tunneln så kommer ena hjälpinstruktören och säger "har du gått agility kurs?" nääe sa ja.. Ja men då får du inte använda hindrena! Jag vart mest förvånad!
Va fasen, jag betalar 300 jäkla spänn om år och får inte använda hindrena! Så när vi satte oss i bilen så ringde jag Linda på en gång hon som är kunnig på allt inom hundvärlden. Så hon förklarade för mej att dom brukar ha de så att man kan hindrena eller va de va du sa (? :P)
Så nästa gång ska jag fråga om man måste gå en kurs där eller vad som gäller?
Genom att vi höll ju ändå en agility tävling på grans, och jag och Tjabo har ju ändå kört agility en massa så ja kan ju hindrena. Men ja ska vart fall fråga.. Tycker de är lite dåligt för om man ska gå den där kursen så måste man punga ut med 650 spänn för att bara få använda hindrena och ha kul med sin hund?

Nä nu ska ja ut med hundarna på¨kvällsrundan!

Det gick bra idag!

Va allt flöt på när vi va på kurs idag! Gick jätte bra och det är ju så jäkla kul när det väl går bra! :)

Så idag är vi nöjda och hoppas att det går lika bra nästa gång med :)

skoj!

Jäkla skoj kväll igår :) Först ner till badhusparken och drack pilsner sedan taxi till Diana och där va de massa folk men mer än hälften försvann när vi kom!
Haha spelade guitar hero, sög från början men sen kom ja in i det och blev duktig, enligt mej själv iaf :D
Jag och Tommie sjöng för fulla muggar, jag tror de va hatten som gjorde de :D
Så tack till Diana och folket för en super trevlig kväll!

Bilder kommer så fort vi kikat upp vad som är fel på kameran! :)

RSS 2.0