Snälla jag!

Jag är en sån där genomtrevlig människa jag!
Idag så kom det en försäljare och knackade på.
Kände mej inte på humör för att vara otrevlig.
Han frågade om han fick komma in och berättade vad han hade för nått att sälja så ja han fick komma in.
Först så satt han och pratade om att Boss var så fin och såg ut att vara ett energiknippe. Så berättade han lite om sin mammas hund och pratade lite allmänt i nån minut. Sen så tog han fram en bok som han sålde som var billig (enligt honom), Boss hade som nosat runt under tiden och visat upp sina leksaker tills han fattade att det gav inget så han gick och la sej istället. Så den här killen satt och berättade om sina bra böcker som jag var i behov av (enligt honom). Så han satt vell och babbla i 15 minuter.
Så när han berättar klart så kläcker jag ur mej:
"Genom att jag är klar med min utbildning om 9 veckor och har inget jobb som väntar så kan jag inte köpa några böcker för jag har inte råd. Men jag ska komma ihåg hemside adressen. Men tack för en utmärkt tränings tid för hunden"
På en tiondels sekund så ser man hur det glada ansiktet går till ett besviket ansikte.
Han trodde verkligen att han hade fått mej till att köpa böckerna, med icke sa nicke haha!
Men han var ju trevlig iaf! Och Boss fick bra träning på att slappna av när vi total ignorerade honom. =)

Är det någon mer än jag

Som bara måste se "I rymden finns inga känslor"?? Haha den verkar vara så kul! =)
Så 3:e september så måste jag nästan bege mej på bio tror jag! =)


Det märks verkligen att det börjar bli höst här i Östersund. Löven börjar ändra färg, det är kyligt. Solen värmer lite men inte så pass mycket som man hade velat. Sommaren var otroligt kort detta år. Annars brukar ju augusti vara ganska fin, men inte i år. Huga  huga.
Men hösten är ganska trevlig. Mörkt ute, tända ljus och en filt! =)

Nej nu ska jag och Boss leka skönhetssalnog.
Och då ingår det: Kloklippning och genomborstning! =)

...

Jag är dels chockad och förbannad.
Och förbannat irriterad..

 

 


Hell yeah!!!

HELL YEAH vad jag är bra! =)
Fick MVG på Medicinsk Grundkurs och dom tyckte mitt arbete var jättebra!
Så nu är min helg gjord! =)


Hade valbara nu på morgonen och om jag säger så här:
Dom här kommande 10 veckorna så har jag det jag gör!


Fy satan vilket häfte med uppgifter, fast det verkade inte så svårt men det är ändå mycket som man ska göra och otroligt mycket som man ska ta med i frågorna om information, symtom och allt vad det nu var.
Passade på att göra en uppgift ur valbara på engång, eftersom jag nyss hade läst om Borderline ur boken vi skulle läsa så skummade jag igenom och svarade på frågorna. Men det är nog mycket som ska finputsas innan den är riktigt klar! Men jag har fått en början iaf på en uppgift och de käns bra!

Så nu är det bara gasa på och se glad ut, kommer nog få sitta en hel del kvällar och pyssla på under praktiken med uppgifter för annars hinner jag aldrig känns det som.
För vi går 3 veckor till sen ska vi ut på praktik i 4 veckor sen är det bara 3 veckor kvar på skolan sen ska jag vara klar. Huga huga vad tiden går fort..

Men jag ska fixa det på nått vis! =)


Nej nu ska ja lägga mej på soffan en stund och kika på tv, kanske man kan slummra till en stund för jag är förbannat trött idag!


Flitig som en myra i en myrstack!

Med en kotte på ryggen. Jag känner mej duktig! =)
Jag har kommit lång med skolan nu, det är sluttampen ordentligt måste jag påstå!

Kurser som är avklarade:

Vård och Omsorg --G
Etik och livsfrågor -->G
Människan Social och Kulturellt -->MVG
Psykologi A --> G
Medicinsk Grundkurs --> G
(väntar på svar om det blir VG eller MVG i medicinsk grundkurs)
Omvårdnad --> G
Socialpsykiatri --> G

Kurser jag har kvar att slutföra:
Social Omsorg
Geriatrik
Hemsjukvård

Väntar på att få tillbaka uppgifterna i Geriatriken så man får veta om man ska göra om något eller om det blev bra. Och i Sociala Omsorgen är det bara en lektionsuppgift kvar och ett besök på MICA. Sen i Hemsjukvården inväntar jag att lektionen om Vård i livets slut ska bli så jag kan avsluta sista uppgiften!

Och imorgon börjar valbara med stort P.
Och med det stora P så menar jag Psykiatri! =)
Det ska bli kul och spännande. =)

Om 10 veckor ska jag vara klar enligt planen. Och jag planerar att vara klar.
Då ska jag vara färdigutbildad undersköterska, det känns helt jävla jätte konstigt om jag ska få påstå det!
Känns både bra och dåligt, skönt att man får en utbildning! men de tråkiga är att man inte ska gå i skolan mer.
Trivs förbannat bra i klassen. Så det känns trist att de är snart över :/
Återgå till det normala igen och börja jobba. Mitt siestaår är snart förbi.
Åter till verkligheten!

Nej nu ska jag duscha och sova så jag är piggelin tills imorgon när valbara startar! =)

 


Haft en trevlig helg!

Helgen har vi spenderat i Bispgården, alltid lika trevligt!
Har klippt gräset, friserat dom där förkrympta tallarna vi har på gårn så de blir lättare att klippa gräset..
Ätit god mat och kräfot. Sett på en himel som skiftar färg i lila/blått när det åskar. Riktigt fint var det, önskar jag hade med mej kameran. Planerar en uska-examens pressent iform av en kryssning i november! =)
Billigt är det med, 200 kr för en c-hytt. Tåg biljett fram och tillbaka ca 500:- Fast i vanlig ordning så blir det ju en lyxsvit, men genom att det är jag, Stige och pappa som ska fara så måste man boka en extra hytt på nå jäkla vänster. Så då finns det ju 4 platser där till ingen nytta då haha! :P Nån som ska me!? ;P

Imorgon är det tillbaka till verkligheten. Ska göra undan lite på hemsjukvården, har jag planerat iaf men om de blir de ser man vell imorgon haha! =)

Aja, tack och god natt! =)


Grattis till Elvis! =)



Grattis till Linda "Elvis" som idag har kläckt ut en liten tjej! =)


Barskrapad och hungrig..

Jag är totalt barskrapad och förbannat hungrig.
Och det ända jag har hemma är korv, åt korv i söndags, måndags, tisdags. igår slog vi på stort och åt fläsk istället. Men det ser ut som om jag ska få äta korv idag med, och vara utan frulle imorgon. kul liv haha. Men som sagt, fortfarande helt värt stråket veckan som slukade upp mina pengar rent ut sagt!!
Så nu ska jag försöka komma på ett bra vis hur jag kan piffa upp korv med typ.. ingenting?
så de här blir ju spännande. Snälla förbannade jävla låt dagarna gå lite fort så det får bli den 25:e så man kan leva som folk istället................

Trött

Huga vad trött jag är, har varit de hela veckan varje morgon. Sånna där mornar när man inte kan få upp ögonen men man vet att man måste upp så det är tamejfan bara att kliva upp.
Hade nog gett vad som helst för att få sova en stund till haha :)
Idag är det Socialpsykiatri hela dagen, nu på morgonen ska vi se en film, A beautiful mind. Sen på eftermiddagen ska vi ha en lektion i psykoser om jag inte minns helt fel. Det ska bli intressant :)
Tror banne mej att Psykiatri blir min inriktning på valbara, det känns mest roligast av de som finns, fast ja skulle gärna kunna få alla 4 valbara men man får se om man ids de sen efteråt haha.

Nä nu ska ja invänta Annichen sen blir de till att bege sej!

Helgplaner

Nu har man hunnit planera in helgen på bara andra dagen av denna vecka, starkt gjort enligt mej haha!
Vi ska till Bispgården i vart fall och hjälpa pappa med att klippa gräset och tjoa på. :)

Jag har fått en skyhelvetes massa gjort idag, jag är nöjd. Känns som om det bara är finjusteringarna kvar, ångesten har släppt en aning! =) Jävelusiska grett de!

Haha jag har nostalgi här hemma, sitter och tittat på dutub på Galenskaparna och Aftershave! haha Jag vill ha en synth, farsan jag vill ha en synth!!! :D

Gääsp

Gäsp är mitt ord för kvällen. Även ett ord för vårat schema på skolan. Fy helvete, nu kommer det gå fort till november och det kommer vara fullt ös och hur jäkla mycket som helst att göra. Man är ju en aning orolig för hur de kommer bli sen, visst jag har ju alltid så jag kan hoppa in på jobbet i vanligt fall (skulle jag tro iaf), men man måste ju jävlar börja söka jobb. Det känns inte som om jag vill det på nått vis, det är härligt att gå i skola. Härligt att ha kvällarna fria, helgerna fria. Så jag börjar få lite lätt ångest för det här nu.
Sen måste jag jobba som en jävla gris i oktober för att jag ska få pengar till november så man kan beala räkningarna då. Och jag antar att praktiken kommer landa precis under oktober så hur mycket kommer man hinna jobba då? Inte alls känns det som. Så det är lite ångestfyllda känslor ändå vad man ska göra med alltsammans. Skulle vara härligare om man fick gå ett tag till tror ja haha! :P
Pluset blir vell när man är klar att man får bättre lön haha! :)


I helgen som var så spenderade jag och Stige våran fredag och lördag på Lötbacken hos Annichen, Joakim och Samuel. Fredagen så fikade vi och  tog det lungt och kikade på film. Lördagen byggde vi kattgård, eller jag byggde inte nått, jag var en sån där sidekick haha! :) Slet upp en massa stenplattor med, och på råga av allt så vart jag Samuels slav haha :) Men han är ju för go den pojken så! :) Sen vart man bjuden på mat, kaffe och trevligt sällskap! Även en massa filmgluttande den kvällen med. Fick även köpa en dragsele av Annichen som deras förra vovve Qia hade haft, den passade utmärkt så det är ju finfint! =) Så nu ska vi lära Boss att dra lite lätt..! =)
Söndagen så gjorde man inte ett någe, men de va ju som ganska trevligt det med. Stige höll sej i vart fall vaken hela dagen så ja slapp sitta i min ensamhet och lyssna på en snarkande karl och hund. =)


Nä nu ska jag gå ut med Boss sen sova för att kliva upp och gå i skola. Hej åh hå!

Duktig vovve! :)

Boss visade sin fina sida n ikväll, kom nyss in från att ha kört 45 minuter lydnad. :)
Han skötte sej jätte bra, läggandet under gång går bara bättre och bättre så de känns kul! =)
Så testade vi en ny sak idag, han har ju lärt sej att hålla apporten, fast han har släppt den ganska ofta.
Så idag så körde vi med hämta utan hinder haha. :)
Hinder får vi testa med när vi får tag i ett hinder haha ;)
Och han var jätte duktig, bättre att hålla i apportbocken än annars.
Märktes väl när han började bli trött, då släppte han den flera gånger, satte sej inte i fotposition ovs.
Men innan vi gav oss lydnaden så skulle han banne mej lyckas, matte kan med vara envis.
Och han lyckades två gånger utan att tappa, eller missa att fälla ner arslet. Hämtade klockrent, satt sej i position, tittade upp och lät mej ta apporten! :) Mitt gullefjun!

Fick även en massa störningsmoment på köpet, skrikande lekande barn, moppegäng och en massa joggare! =)


Lite varmt ute för honom än att pyssla på, han skulle nog mer gilla att träna på natten för han har ju sån jääääkla päls! Men men thats life ;P


Fuldans va de ja!

Haha jag kan tydligen dansa fuldans ja haha! Klicka på länken så får ni se vad duktig man är haha =)

http://fuldans.se/?v=srpsmjrryb


Det kommer bli en lång dag!

Har en känsla av att denna dag kommer bli oooooootroligt lång..sam!
Jag somnade vid 3 i natt, klev upp 06:30. Snacka om att hettsvända på dygnet.
Så ikväll kommer jag antingen vara jätte arg/sur för att jag är trött.
Eller så kommer jag vara galet övertrött och skratta åt allt ungefär..
Det är antingen eller det där.
Det har blivit bra nog många gäspningar här på mårakvisten haha.


Men sånt är livet.
Ska snart fara på skolan och hämta lite böcker, lämna igen lite böcker och plugga.
Hoppas hoppas att det finns socialpsykiatri böcker inne nu så man kan få börja med den kursen!
Lite svårt att starta när man inte har en bok som kan hjälpa en!
Sen ska jag lämna in 3 uppgifter som jag fick gjort förra veckan när jag låg sjuk och vart påtok för gäralöus.
Bland dom är det en VG/MVG uppgift i Medicinsk Grundkurs så nu är de bara hålla tummarna att man får MVG i den med som man fick i MÄNKen för i MÄNKEN kändes de bara som om de vart en massa svammel på slutet men de gick vägen det med, så nu håller vi tummarna. =)


Gårdagen var lugn, lagade en god middag sen låg man mest på soffan och tog de piano.
Vi hade inte råd att göra någta utsvängningar på våran 8 års dag.
Pengarna gick åt till stråk och yra men de var det värt! =)


Nä nu ska jag kasta på mej lite smink så jag ser ut som folk!


Det kommer bli en lång dag!

Har en känsla av att denna dag kommer bli oooooootroligt lång..sam!
Jag somnade vid 3 i natt, klev upp 06:30. Snacka om att hettsvända på dygnet.
Så ikväll kommer jag antingen vara jätte arg/sur för att jag är trött.
Eller så kommer jag vara galet övertrött och skratta åt allt ungefär..
Det är antingen eller det där.
Det har blivit bra nog många gäspningar här på mårakvisten haha.

Men sånt är livet.
Ska snart fara på skolan och hämta lite böcker, lämna igen lite böcker och plugga.
Hoppas hoppas att det finns socialpsykiatri böcker inne nu så man kan få börja med den kursen!
Lite svårt att starta när man inte har en bok som kan hjälpa en!
Sen ska jag lämna in 3 uppgifter som jag fick gjort förra veckan när jag låg sjuk och vart påtok för gäralöus.
Bland dom är det en VG/MVG uppgift i Medicinsk Grundkurs så nu är de bara hålla tummarna att man får MVG i den med som man fick i MÄNKen för i MÄNKEN kändes de bara som om de vart en massa svammel på slutet men de gick vägen det med, så nu håller vi tummarna. =)

Gårdagen var lugn, lagade en god middag sen låg man mest på soffan och tog de piano.
Vi hade inte råd att göra någta utsvängningar på våran 8 års dag.
Pengarna gick åt till stråk och yra men de var det värt! =)

Nä nu ska jag kasta på mej lite smink så jag ser ut som folk!

Seeeeen blir de kaffe på skolan, har sett fram emot de lite =)


Idag!

Idag är det 8 år sedan jag och Stige bestämde oss för att bli tillsammans! :)
Tänk att tiden går så fort!
Speciellt när man har roligt! :)

Älskar dej gubben! Puss!


Jag är uttråkad.

Jag har så förbannat trååååååkigt!
Finns absolut inget att göra.
Ibland saknar man gamla tiden för typ 6 år sedan eller ännu längre tillbaka.
När man kom på nått smart man kunde göra vid den här tiden, sen packade alla med hundarna och drog ut.
Jag saknar dom dagarna. Som när vi huxflux kom på att vi skulle skjuta luftpistol.
Bara packa med sej lite vatten, frolic, kakor och kaffe och luftpistol sen drog man.
Om jag minns rätt så var det jag, Stige, Linda E, Jennifer, Elin. Eller minns ja helt fel nu tro?
Eller när man bara huxanfluxan bara tog stranprommenaden längs piteälv.
Tänk om man fick spola tillbaka tiden en aning och återuppleva allt de roliga som va förr, igen!?

I natt så drömde jag om Tjabo, första gången på väldigt många nätter..
Drömde att vi var vid nå vatten och han bada och for omrking som aldrig förr med en pinne.
Det är snart 4 månader sen jag fick pussa på dej för sista gången.
Att saknaden gör så inåthelvetes ont är så oförklarbart så det finns inte.
Ibland är de nästan så man kan känna hur du hoppar upp i sängen på natten, snurrar runt ett varv sen lägger du dej ner tillslut. Så öppnar man ögonen och kikar och inser att det inte är någon där.
Du är saknad min älskade Tjabo.










Sjuk/frisk

Jag tror jag fortfarande e liiite okry i kroppen. Men jag känner mej piggare.
Ibland så börjar jag toksvettas utan att göra nått och två sekunder senare så fryser ja.
De och hostan som hänger kvar, fast de är mest på morgon sidan innan man fått ur sej all slämm haha.

Igår vart jag och även Stige väldigt förvirrade, Boss har en leksak som vi har döpt till Bertil (vi döper alla leksaker här hemma, och säger man namnet på leksaken så är Boss så smart så han hämtar rätt). Iallefall, Bertil som grisleksaken heter har varit borka jäääääättelänge nu, säkert i 3 veckor och vi har inte sett till den nånstans. Och igår huxflux från ingenstanns så står Boss med Bertil i munnen och var helt överlycklig. Och vi kan inte fatta vart han har haft den, vi har städat hela lägenheten så den har ju inte varit under sofforna eller sängen. Hel konstigt är de. Från ingenstanns så dök den upp och vi fattar noll, Boss är iaf överlycklig nu när Bertil är tillbaka haha :)

Väntar på att Stige ska komma hem så vi kan fara och lämna igen filmerna och fara och handla lite grejjs lite här och där. Ska införskaffa mej en ny mus till datorn, den vi har, har fått för många smällar så den börjar balla ur. Sen ska vi hämta Stiges efterlängtade telefon som har återvänt från lagningen :)


Bra dag :)

Dagen idag är bra men ändå dålig.
Jag är otroligt förskyld men men man känner ju att man lever om inte annat.
Den bra saken, är att jag får en stock snus helt gratis :)
Köpte en stock snus där sista dosan inte hade lock och var helt tom, ringde och berättade de för dom jag beställt av och då skickar dom en stock helt gratis, hur underbart är inte de då? =) Jag blev glad iaf =)


De vart yra ändå!

Hade ju ingen plan på att gå på yran, men tack vare Lillis övertalningsförmåga så lyckades vi hamna där. Man är inte allt för svårövertalad iaf. :P
Men jag fick nog sota för att ja va dit på yran för idag är jag heeeelt död! Jag hade ju tappat rösten i förrgår, och igår skrek man ju så inåt helvete under president talet och när Ständut Blakk spelade sin sista spelning så jag har vell de å tacka till att man är dyngförskyld idag. Men ja vet inte än om de e bakis eller förskyldning, de märker jag imorgon! För jag har snytit ut halva hjärnan, skallebank, ont i halsen, trött. Tror jag har sovit bort hela dagen idag, förutom när vi var hos svägerskan!
Aja man känner ju att man lever iaf!

RSS 2.0