Valpar..

Idag har jag studerat valpar. Ack så söta. 4 st små lurvbollar på 9 veckor som var stora om man jämnför med Boss när han var 9 veckor. Fann min vän där, han var mest trött och hängde på armen och halvsov.
Men det är ingen blandning jag skulle vilja ha, inte i en lägenhet och inte överhuvudtaget.
Dom såg ut som förstorade Schäfer-valpar med gråhund inslag. Och jag gissar på att dom komma bli nå så grön-jävla stor för tittar man på pappan till tjuvparningen som har skett så komma de inte bli nå småskräp de denan.
Blandningen är: gråhund, jämthund, schäfer och collie. 4 hyper-aktiva raser, varav två extremt skälliga och jaktinstinkt som heter duga och två bruksraser. Fiin blandning de. Iofs de hade ju kunnat vara värre men absolut inget jag vill ha.
Ända jag kan tänka mej i blandrasväg är en ny blåögd tjabo. :)

Kanske det kan funka??

Jag har ett problem med Boss, och det är vid hundmöten.
Boss blir totalt blockerad när han ser en annan hund. Man får noll kontakt med honom.
Han är inte aggressiv eller så men alla hundar är ju så roliga ungefär.
Och lite dominans kan man se på han ändå vid hundmöten när dom är långt borta för då spänner han upp sej, går som på tå och spänner ögonen i dom tills man kommer närmare då kommer lekinstinkten fram och han ska dit till varje pris.
Jag har testat allt känns det som för att häva hans blockering.
Godis, glad röst, arg röst, peta till han på stjärten, försökt leka med han så han ska tycka jag är roligare istället, sätta ner honom så han får lugna sej (vilket han inte gör).
Men inget fungerar!
Och idag slog det mej..!
Han har ju massakerat en leksak med pip i, plockade ur pipen nu ikväll och satt och pep med den, och jag fick hans fulla uppmärksamhet, även när katten höll på att fjanta runt och skrammlade som tusan. Vilket ofta resulterar i att Boss ska vara med också. Men nej, jag hade hans fulla uppmärksamhet.

Kanske det kan fungera, om man har den i jackfickan och man ser att han börjar bli blockerad och försöker som vanligt med rösten och inte lyckas så kanske man piper till med pipen och lyckas kanske fånga uppmärksamheten?
Kan vara värt ett försök. Problemet är ju hur kanske den andra hunden man möter reagerar haha.

Idag höll han på att dra om kull mej när vi såg en annan hund, de är snooor jävla halt ute men ja lyckades räta till mej iaf haha.

För något jag inte vill göra är att behöva gå omvägar för att det är för svårt att få honom att lyssna till mej. Han ska kunna gå förbi en hund utan problem och kanske pipen kan vara en hjälp till en början.
En pip istället för klickern haha.

Eller vad tror ni hundfolk?

Så imorgon ska vi gå på hund-jakt och se om de fungerar...!

Inventering!

Ja, var ju på stan igår. Och jag skulle ju bestämt gå på priceoff, men tro ni inte på grönjävla helvete att dom hade inventering. Åh vad less jag vart. Idioti när jag ska dit och äntligen far ner på stan.
Men de gick smärtfritt iaf, var där nere i 30 minuter sen satt ja på bussen hem igen. :)

Var och STOR handla igår med. Så nu är kylen full för den kommande veckan. De känns bra. :)
Har tagit fram så jag ska göra mej en drömrulle. Stige har fått nå fnatt på rulltårtor nu för tiden så jag tänkte att jag skulle överraska honom med en haha.



Måsten, så många måsten.

Varför måste man så mycket hela tiden?
Man måste hinna med det, man måste göra de, måste måste måste.
Men skit i de nu!

Idag "måste" jag ner på stan, stan som jag bara besöker i yttersta nödfall när jag behöver något.
Vilket är väldigt sällan. Senast jag var på stan var vell 3 veckor innan jul. Och innan dess minns jag inte ens.
Jag är ingen stads-människa.. Kommer nog aldrig bli det heller, inte när det gäller Östersund iaf.
Men idag är måstet att inhandla mej en ny parfym. Min har varit på sluttampen allt för länge nu.
Så nu är det dax.
Sen ska jag in på priceoff och se om ja hittar nå mysbyxor åt både mej och karln.
Mina som jag har börjar bli trasiga efter 8 års trogenhet. Så nu är det dax. Och karln han behöver ett par bara för att..

Så nu ska jag först betala räkningar, sedan duscha, ut med Boss, sen ner på stan..

Joo igår va jag ju och hälsade på hos Annichen och tittade på kissebäbisar som var två dagar gamla. Fy sjutton va små dom va och söta. :)
Ska bli kul att få se dom växa och bli större lurvtussarna! :)


Njuter

Jag njuter! Jag njuter så inåt helvetes jävla mycket över att få vara 9 nätters ledig. Men samtidigt så börjar jag bli lite nojjig. Mitt vikariat är snart slut. Vad händer sen då.. Ja vem vet. Har sökt jobb så nu håller jag bara tummarna att dom hör av sej så man kanske kan få sej ett jobb..
Nog om det, åter till verkligheten.
Jag och Boss har kvalitetstid så de skriker om det. Mysiga prommenader, mys i soffan, träna lydnad. Mys mys myyyyys!
Vi kör just nu för fullt på att låta mej vinna mot alla dessa löptikar som pissar överallt.
För jag tror hela torvalla löper just nu så han har lite svårt att gå runt i koppel och lägga döv-örat till är kul. Men inte enligt mej så vi kör på och jag är elak och Boss är ledsen över det. Tur det finns godis och leksaker som kompenserar alla dofterna.

Har även haft mitt Sex and the City maraton, så nu harja sett hela Boxen och båda filmerna. Började för typ 2 veckor sedan och imorse såg jag klart sista filmen.

Imorgon ska jag bege mej mot staden tror jag.. Måste inhandla mej en parfym så de blir en snabb-visit som vanligt för min del haha.

Sen måste jag ju passa på att Grattulera min vän Annichen till den fina kullen med kattungar som Clarren fick i måndags. Väntar med spänning tills man får se underverken i verklighet! =)


Lite bilder från prommenaden på förmiddagen, -19 och strålande sol!

 

En doft av löptik?

 


24 timmar

I tisdags klev jag upp vid 17.tiden, duschade och gjorde mej i ordning för nattens arbete som skulle inträffa sej. Kom hem vid 07 på morgonen på onsdagen. Duschade, käkade lite frulle och gick och la mej. Men ja kunde banne mej inte sova.
Fram till klockan 09:30 låg jag och snodde mej i sängen, solen lyste bara starkare och starkare ute så jag gav upp.
La mej på soffan i stället och kikade på Sex and the City.
Lyckades hålla mej vaken till 18:00. Var vaken nonstop i 25 timmar.
Sen tänkte jag aha jag ska ta mej en power-nap.
En powernap på 12 timmar. Så jag vaknade klockan 6 i morse och kände mej riktigt utvilad och gud förbannat så skönt.

Så nu sitter jag här och inväntar att klockan ska slå 09:00 så jag kan få gå och köpa snus när affärn öppnar. Och en ostfralla tror jag minsann jag ska införskaffa mej så jag får mej lite frunch eller lunch haha :)

Blöt kväll!

Helvetes vad det är gott med öl!
Drack så jag trodde det inte fanns någon morgondag ungefär.
En sån där kväll när man inte kan få nog, det är bara för gott helt enkelt för att ge fan.
Men klockan 3 i natt vart man lite för trött så då ville man sova.
Men de vart en kväll med singstar och buzz. Så jäkla kul hahah! Jag och Annichen vann ju såklart hela tiden över Stige och Joakim i Singstar. Och i Buzz så regerade jag! Vann nästan alla gånger så då kom jag fram till det att jag är smartare när jag är full på quiz-frågor haha.. :) Annars brukar de vara tvärtom men inte!
Men ja mår fint idag, annars brukar ja ha en tendens att bli en aning seg, men inte alls. De kanske kommer ikväll?
Det visar sej.


Och Ferry tog guld idag. En bra helg helt enkelt men inte för Elof. Han är skrajjsen. Han gillar inte folk!

Tappade helt bort mej själv.

När det gällde dom där 30 dagarna så jag tänkte minsann köra en snabb-tjoflöjt för er alla och dra dom 10 sista dagarna på ett inlägg.. Skoj va??

Dag 21 – Ett annat ögonblick
När jag tog studenten. Lyckan var total men sammtidigt väldigt jobbig. Man slapp skolan - men man miste kontakten med många vänner.
Hur vi stod där på flaket och skrålade "Skäll inte på Hugo" och hur några i klassen slängde kommentarer "vad är d där för jävla skitlåt" hahaha. Jag har min speciella låtstil. tex "Äta farfars bajs". Väldans normalt.
Eller ett annat ögonblick till, på elevhemmet en lördag morgon, solen lyste och det var vår om jag minns rätt. Dom flesta hade farit hem till sitt men jag och Janet tog ut min stereo, satt på trappen och njöt av solen och lyssnade på hög musik. Underbart härligt.
Eller som när jag och Janet körde traktor när vi tog traktorkortet och skrålade på Pang-Pang låten, skumpade runt där på läggdorna och sjöng för full hals.. Haha vi sjöng nog den överallt och ingenstanns tror jag. Men kul hade vi. =)
Elevhemstiden var fanimej en av dom roligaste tiderna i mitt liv! =)


Dag 22 – Det här upprör mig
Ja vad upprör mej egentligen?
Jag hatar när folk inte kan följa simpa instuktioner som står ner kladdade på ett papper på ett enkelt och bra vis. Och folk fattar ändå inte. Jag kan bli helt galen när det gäller sånt. Ingen världslig sak precis men förbannad blir jag. Och skitsnack är vell det värsta av de mesta tror ja.
Och folk som inte kan ta hand om sina djur på ett korrekt sätt.
Nä ja blir förbannad bara av att lista upp allt som upprör mej så jag ger fan i det nu tror jag och hoppar på nästa dag.

Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Boss får mej att må bättre, han är min solstråle. Alltid glad och alltid söt. Min lilla plutt!
Men nått annat som får mej att må bra är att bara ha en dag för mej själv där jag gör vad jag känner för och bara är utan måsten. Dom dagarna är minsann få men jag välkommnar dom med väldans öppna armar när dom flyger förbi!

Dag 24 – Det här får mig att gråta
Helt ärligt, det är lite som får mej att börja gråta.
När jag och S bråkar REJÄLT så kan det komma nån tår. Men det händer så sällan.
Att någon dör som betyder väldigt mycket för mej - som tjabo - då kan jag gråta i dagar nonstop.

Dag 25 – En första
Jaaa min första vadå??
HAha jag tar min första snus!
Jag var 12 år, jag och min kusin delade rum under våren/sommaren. Vi hade hur kul som helst, låg vaken hela nätterna, busringde från hans nyinskaffade mobil som var som en tegelsten.
Han snusade General Portion (i smyg såklart). Så då minsann tyckte han att jag skulle testa och jag var inte feg. Hade en avslagen fanta flaska utifall det skulle smaka äckligt. Jag minns än idag hur illa jag tyckte det smakade så jag satt där med min fanta flaska. Och snusfull vart ja så in åt!
Satt och försökte läsa Kalle Anka för att  koncentrera mej på något så jag inte skulle spy, och huxflux där i snusfyllan så började Kalle Anka figurerna gå omkring. Ujuj. HAde vell snusen inne i några minuter innan ja la ut den.
Så min kusin berätta ju allt för sina vänner hur snusfull jag blev och dom började genast på att fantisera om "Tänk om hon hade läst en porrtiding, då hade de ju blivit porrfilm höhöh" Så jag fick mina 5-minuts of fame på högstadiet. Och mallig vart ja hahaha!

Dag 26 – Mina rädslor
Jag är rädd för att folk i min närhet ska råka ut för olyckor. Försöker jag ringa S och han inte svarar på yp 5 samtal då kan jag rita upp världens jävla bild i skallen om att han varit med om en bilolycka eller dylikt och ligger livlös. Jag var värre förut än vad jag är nu. Men så fort jag inte får tag i människor jag föröker få tag i som står mej nära så kommer dom där tankarna att jag ska mista dom. Så de är lite jobbigt.


Dag 27 – Min favoritplats
Finns många men ett av dom häääärligaste är: Dalstjärna i våran stuga, sittandes i ekan och fiska och dricka en och en annan öl. Det är fan i mej livet. Bli uppäten av mygg, vänta på napp.

Dag 28 – Det här saknar jag
TJABO! Jag saknar Tjabo nå så grönjävlahelvete. Skulle göra vad som helst för att få min blåögda prins tillbaka!

Dag 29 - Mina ambitioner
Hahah har ingen jävla aning, är vell duktig på att jobba och noggrann. Annars vette tusan.

Dag 30 - Ett sista ögonblick
När vi bodde uppe i Öjebyn, en varm sommarkväll så skulle vi till att spela bolldunk i ett bostadsområde mitt i natten. Var inte så populärt av dom som bodde runt i kring, men vi var dyngfull jag, Stige, Jennifer och Elivs. Hade förbannat kul. Jennifer klev på en glasbit  och försökte gå rakt när polisen kom med glasbiten i foten, vi skulle smyga där ifrån så dom inte haffade oss haha sen när vi kom hem så blodade hon ner min matta och vart lite förtvivlad där ett tag men de löste sej med en till grogg..
Haha den ett tillögonblick från den tiden var när de va crousing i Pite och Jennifer hade på sej en tomteluva, satt och fördrack hemma hos mej, hon satt på golvet och babblade och jag filmade henne och helt plötsligt så far hon bakåt med groggen flygandes på väggen. Haha perkele vad ja skrattade.
Sen i bilen på crousingen så skrek hon hejvilt åt folk vi for förbi. Den kvällen va kul! :) Minns den lite halvtaskigt men ja vet att hon hade på sej en tomteluva haha :)


En glad Boss med förtvivlade ögon..

Idag så vaknade jag vid 16:15 tiden, varken Stige eller Boss var hemma ännu så jag hoppade in i duschen.
När jag väl var klar så hörde jag att Stige och Boss var på väg in, så jag tittade ut genom en glipa i dörren för att se Bossens framfart. In som en raket for han, raka vägen till sovrummet och upp i sängen där han blev lite chockerad över att inte matte infann sej där. Ut lika fort och kika in en snabbis i tvrummet, man såg riktigt hur förtvivlad han var när han inte fann sin matte!
Så då öppna jag dörren till badrummet och hujedamej vad glad han blev. Som om vi inte hade setts på flera flera dagar..
Min söta go-knul.

Nattens jobb gick bra, full fart hela tiden.
Sitter nu och laddar batterierna inför nattens kommande jobb.
Finfint de. Längtar efter mina äpplen som ligger i mitt skåp och väntar på mej haha.
Så jag ska äta ett äpple när jag kommer på jobbet senare ikväll. Och gott ska hä bli! =)

Nyvaken!

Ja nu är det dax att komma in i rutin igen. Börjar jobba idag efter 9 nätters ledigheten och två nätters sjukskrivning. Har inte varit på jobbet på 14 dagar. Känns kul att få börja jobba igen och hoppa på en fem nätters vecka så jag har det jag gör iaf. :)
Sovit gott i dag iaf. Stige och Boss är borta just nu, gissar att dom är i Fåker. :)
Ska vell snart ta och ringa åt dom och höra vad dom gör för spännande saker.
Men först så ska jag fortsätta vakna till liv, och kasta i lite tvätt i maskinen så de blir mera kläder rena :)




Så smart!!

Vi har sån förbannad idé-torka här hemma när det gäller vad vi ska äta. Så jag kom på ett sånt förbannat smart system idag så det är ju nästan synd om mej.
Jag skrev ner en jäkla massa maträtter på lappar, vek ihop dom och la dom i en skål.
Så från och med nu så ska vi köra med de att vi drar fram 7 "lotter" varje söndag så var vi en vecko meny där för den kommande veckan så är det bara att fara och handla allt som behövs för den kommande veckan. Det känns smart och bra måste jag medge. Och helt plötsligt när jag satt där och skrev mina lappar med olika maträtter så bara sprudlade det idéer om vad man kan äta. Så det känns ju hur bra som helst.
Så denna vecka kommer bestå av, kasslergratäng m. ris och sallad, skinkfrestelse, stekt fläsk med löksås och potatis, hemmagjorda hamburgare, korv och pommes, kraffs och spagetti & köttfärssås.
Blev ju hur bra som helst de henan! =)
Så nu hoppas jag att vi lyckas hålla i denna rutin nån vecka nu för vi är ju väldigt snabb på att falla ut från rutiner här hemma när de gäller nya idéer haha.
Så mycket billigare med när man storhandlar! =)

Igår vart man bjuden på middag på Lötbacken, gottinamnam!
Så kaffe och glass med maränger och hard topping mjölkchokladsås som såg ut som bajs. Men god var den!
Så den må man ju inhandla hem!
Så spelade vi Super Mario på wii. =)

Aja, nu ska jag förtära lite mat! =)

2011

Jag kommer ha jättesvårt att lära mej skriva 2011 istället för 2010. Samma problem varje år. Speciellt när jag ska skriva avvikelserapporter eller fallrapporter när jag är på jobbet. Samma visa varje varje år, jag lär mej aldrig!

Nyårs afton vart bra. Hae inte plan på att göra nått alls i stort sett förutom att dricka öl och bara ta de piano och laga middag.
Och istället blev det en trerätters middag och sällskap av Annichen, Joakim och Samuel.
Menyn vart goooooooood, fy helvetes vad gott de vart.
Jag joxxade ihop nån hemlig marinad på morgonkvisten. Tog sånt som är gott och bara blanda och i med köttet haha och bra blev de minsann!

Menyn
Förrätt: Kantarelltoast med västerbottenost
Varmrätt: Marinerad helstekt fläskfile, potatisgratäng, vitlökssmör och sallad. Grillkorv åt Samuel.
Efterrätt: Kaffe och choklad pannacotta.

Hä vart så gott så man visste inte vart man sku ta vägen.. :)
Så satt vi och spelade Buzz och pratade. Samuel och Boss hade energi som hette duga. Boss har sovit nonstop sen dom for ungefär. Tog krafterna på honom att hålla koll på Samuel.
Sen efter att dom for vid 23-tiden så satt vi och kolla på hockey och drack öl. Inte helt fel kväll de där.
Börja med att man inte skulle göra nått och slutade med en helkväll! =)

RSS 2.0